Bron: http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/7198164/30000-euro-voor-zwangere-Nicol.ece

 

30.000 euro voor zwangere Nicol

 

 

veulen

 

www.veulenveilingbrabant.nl 

 

 

ETTEN-LEUR - Femme de Rève doet 8.250 euro, Floriann 5.750. Koblenz van de Vinusakker 4.600 en Fatascha B zelfs 16.000 euro. Maar dressuurtopper merrie Nicol, die drachtig is van het beste dressuurpaard, de hengst Totilas, spant de kroon. Zij brengt 30.000 euro op. Maar liefst 53 topveulens gingen zaterdag van de hand bij de Veulenveiling Brabant aan de Hoevenseweg. De dagomzet is 350.000 euro, waarvan ruim 3.000 euro naar KiKa gaat (Kinderen Kankervrij).

 

 

logo_kika

 

www.kika.nl

 

 

Voorheen was deze veiling van topveulens steeds in Oirschot. Maar omdat Rinus Blom voorzitter is geworden, werd hem gevraagd dit evenement naar Etten-Leur te halen. Zodoende zat en stond het in de tribunes en langs de grote ring goed vol. In de grote loods staan de merries met hun veulens in boxen te wachten tot ze in de ring mogen. In die ring staat een klein legertje aan monsterknechten, aanjagers en hoekmannen keurig klaar om merrie en veulen aan het koopgrage publiek te tonen. De veulens volgen veelal gewillig hun moeder. De aankondigingen zijn in drie talen. De prijzen worden vanwege het internationale publiek getoond in euro’s, dollars, ponden en zelfs Deense kronen. De handjes gaan regelmatig omhoog om een bod uit te brengen dat bij 3.000 euro begint. De hoekmannen tonen met opgeheven bordjes het bod aan de veilingmeester, die op zijn beurt het publiek bewerkt om nog meer te bieden. Petri Bax uit het Gelderse Gameren heeft van fokker Cees Broers (Oisterwijk) veulen Floriann gekocht en is er zichtbaar content mee.

 

 

paarden5

 

Wie denkt dat topmerries enige maanden geleden bezoek hebben gehad van een hengst, heeft het mis. De verwekking gebeurt via kunstmatige inseminatie. Het zaad wordt in een buisje gebracht, soms vanuit Duitsland per speciale post. De partner van Peter Rullens uit Biest Houthakker staat bij de box te wachten tot merrie en veulen Flash (van 1 juni) in de ring mogen. “Ik heb de paarden gisteren nog in bad gedaan.” Buiten gaat het bieden alsmaar door. Bieders op afstand doen per telefoon mee. “Het is een groot succes. We hebben veel complimenten gekregen voor de organisatie. Het weer viel erg mee en volgend jaar is de Veulenveiling Brabant weer in Etten-Leur,” aldus een uiterst tevreden Rinus Blom.

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

 

 

30 augustus 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN