Bron: www.bndestem.nl

 

Advertentie Bladerpoort valt verkeerd

 

 

ULVENHOUT - Het nog te bouwen wooncomplex

De Bladerpoort in Ulvenhout leidt weer tot discussie.

 

 

image001

 

 

“Eigenlijk niet netjes,” reageert een woordvoerster van de gemeente Breda op een advertentie van projectontwikkelaar Innové uit Oldenzaal en het Bredase makelaarskantoor Sweegers. In de advertentie in de krant van zaterdag kondigen Innové en Sweegers de verkoop aan van de laatste vier van zes appartementen in De Bladerpoort, gelegen aan de Dorpstraat. “Wij nodigen u graag uit om onder het genot van een hapje en een drankje u te informeren over dit unieke nieuwbouwproject,” staat er. Met eronder de kop: “Onherroepelijke bouwvergunning.” Navraag bij de gemeente Breda leert dat de bouwvergunning nog helemaal niet het stadium “onherroepelijk” heeft bereikt. In juridische zin zou de advertentie “misleidend” genoemd kunnen worden. “De bouwvergunning ligt nog bij de bezwaarcommissie. Dan moet het college er nog een besluit over nemen en dan is er nog gelegenheid om tegen dat besluit in beroep te gaan en in hoger beroep,” zegt de woordvoerster van gemeente. Maar de verantwoordelijkheid ligt volgens haar bij de adverteerders. “Wij kunnen hier als gemeente verder niets aan doen.”

 

Het ontwerp van het vier bouwlagen tellende Bladerpoort zorgt al maanden voor onrust in Ulvenhout. Het ontwerp stuit op nogal wat verzet. Nadat eerst de Bredase welstand naar het ontwerp had gekeken, is er onder druk van de bezwaarmakers een second-opinion gedaan door de welstand van Bergen op Zoom. Reden: de architect van het gebouw zit in de Bredase welstand, wat volgens de bezwaarmakers niet door de beugel kon. Maar makelaar Frank Sweegers vindt dat de second-opinion geen ander licht werpt op de zaak. Het ontwerp voldoet ook volgens de Bergse welstandscommissie aan de bouweisen. Sweegers vindt dus dat er gebouwd kan worden. De makelaar vindt het van ondergeschikt belang dat de Bergse welstand in een laatste alinea van de rapportage meldt dat het ontwerp wat omvang betreft niet goed past in de karakteristieke lintbebouwing. Die commissie voegt er namelijk aan toe dat ze geen opdracht heeft gekregen om naar de inpassing en de directe omgeving te kijken.

 

 

 

bladerpoort

 

 

Wat Sweegers betreft houdt het daar mee op. “Laten we het nu eens positief benaderen. Er komt een prachtig wooncomplex te staan, waar het dorp mee vooruit kan.” Inmiddels is de tekst De Bladerpoort op het bord bij het bouwterrein veranderd in de Blamagepoort, als uiting van protest. Wie daar verantwoordelijk voor is, is niet bekend.

 

 

 

 

Zie ook:

 

Ulvenhout in beeld Deel 1

Ulvenhout in beeld Deel 2

 

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Laatste nieuws:

(2 mei 2009)

 

 

B en W wijzen bezwaren tegen “Bladerpoort” af

 

BREDA - Burgemeester en wethouders van Breda hebben de bezwaren afgewezen die waren ingediend tegen het plan Bladerpoort aan de Dorpstraat in Ulvenhout. Het ontwerp van het vier bouwlagen tellende Bladerpoort zorgt al maanden voor onrust. Er werden 48 bezwaren tegen het plan ingediend. Het complex met zes appartementen en commerciële ruimten zou veel te groot en ook veel te hoog worden en niet passen in de dorpse sfeer en lintbebouwing. Nadat eerst welstand in Breda er een oordeel over gegeven had, werd onder druk van bezwaarmakers een second opinion gevraagd aan welstand in Bergen op Zoom. De architect van het gebouw zat namelijk in de Bredase welstandscommissie. Bouwondernemer en makelaar zijn blij met het collegebesluit.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

 

29 april 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN