Bron: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/6994326/Als-ik-weg-moet-spring-ik-voor-de-trein.ece

 

“Als ik weg moet, spring ik voor de trein”

 

 

image002

 

 

Kees en Corrie Melissen zijn niet van plan hun huisje aan de Nieuwe Hoofdweg in Zegge te verlaten

voor de nieuwbouw van Woningstichting Thuisvester.

“Het spoor is hier vlakbij,” aldus Corrie.

 

 

ZEGGE - Bijna zestig jaar wonen ze al aan de Nieuwe Hoofdweg. En eerder al stelden ze strijdbaar hun huisje daar niet op te willen geven. Maar nu de kogel voor woningstichting Thuisvester door de kerk is, willen Kees en Corrie Melissen niet wijken. “We gaan hier niet weg. Als ik wel weg moet, dan spring ik voor de trein. Dan hoeft het voor mij niet meer,” aldus Corrie. Thuisvester hinkte tot voor een paar weken terug nog op meerdere gedachten. Behoud van de huisjes, beperkt renoveren, grondig renoveren of alles slopen en nieuwbouw plegen. De bewoners zelf voelden de bui al een beetje aankomen. “Ze zijn al tien jaar bezig. We hebben altijd aangegeven in onze eigen straat te willen blijven wonen.”

 

Deze week hakte de corporatie, na nog een bewonersavond een week eerder, de knoop door. De huisjes gaan plat, er komt nieuwbouw. Volgens Thuisvester is de beslissing, die is genomen samen met de gemeente Rucphen en de Huurdersvereniging Rucphen, de beste. Volgens de corporatie is met bewoners overlegd, maar speelt ook het belang voor de langere termijn een rol. “We willen als Thuisvester ook op lange termijn kwalitatief hoogwaardige woningen aanbieden,” stelt de corporatie, die zich zegt te realiseren welke impact het besluit op de bewoners heeft. “We doen er alles aan hen goed te begeleiden. Er wordt een sociaal statuut opgericht. En de huidige bewoners krijgen de keuze tussen definitieve huisvesting elders of tijdelijke huisvesting en terugkeer naar de nieuwbouw. “Maar wij gaan straks van zo’n 250 euro huur per maand naar meer dan 500. Dat kunnen wij met ons AOW’tje niet betalen,” aldus Kees.

 

“We willen hier gewoon niet weg,” aldus Corrie, die stelt dat de schadevergoeding die Thuisvester betaalt aan de bewoners nooit de investering dekt die zij aan ‘hun’ huisje hebben gedaan. “Ik heb jaren als thuisnaaister gewerkt en al dat geld hebben we hier in ons huis gestoken. De tuin, de rolluiken, de uitgebouwde keuken. Dat is dus allemaal weggegooid geld? Ik dacht het niet,” aldus Corrie, die tussen strijdlust en machteloosheid heen en weer geslingerd wordt. “We hebben al wel een advocaat ingeschakeld,” zo vertelt ze met tranen in haar ogen. “Goed, er zullen hier best mensen wonen die wél willen verkassen. Die er net zitten of die liever kleiner willen wonen. Wij zijn 76 en 75 jaar. Een oude boom moet je niet verplanten. Ik heb altijd gezegd dat we hier alleen tussen zes planken vandaan gaan. Als we straks toch per se weg moeten, is het spoor hier vlakbij.”

 

 

 

 

Zie ook:

 

Zegge in beeld

 

 

 

17 juli 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN