Bron: www.bndestem.nl

 

Auto’s weg uit Mastbos

 

 

image030

 

Zicht in de Bouvignedreef

(Foto: Kees Wittenbols – 1 september 2008)

 

 

BREDA - Met de aanleg van vier parkeerplaatsen aan de rand van het Mastbos, hoopt verkeerswethouder Wilbert Willems dat de auto definitief wordt verbannen uit het Bredase Mastbos. In totaal kunnen er 1155 nieuwe parkeerplaatsen bijkomen. Dat is altijd nog meer dan de 1129 al dan niet fout geparkeerde voertuigen die vorig jaar op een bijzonder drukke septemberzondag in het bos zijn aangetroffen. Naast de aanleg van de parkeerterreinen is het de bedoeling dat de Huisdreef alleen nog maar per auto toegankelijk wordt voor bezoekers van café-restaurant De Boschwachter, terwijl de Bouvignedreef helemaal op slot gaat voor auto’s.

 

 

 

image074

 

Zicht in de Huisdreef

(Foto: Kees Wittenbols – 1 september 2008)

 

 

De vijf parkeerplaatsen, die de naam “ontvangstkamer” hebben gekregen, liggen allemaal bij restaurants, te weten Heeren van Oranje, De Boswachter, Bouvigne Paradijs en Den Deijl. De ‘ontblikking’ van het Mastbos is een probleem dat al jarenlang op de agenda staat, maar waarvoor nog nooit een breed gedragen oplossing is gevonden. Nu is de situatie anders, zegt wethouder Willems, die gisteren “Naar het Mastbos, een visie op de verkeersproblematiek in het Mastbos” heeft gepresenteerd. “Iedereen is buitengewoon tevreden,” zegt Willems. “Bij de laatste vergadering met de klankbordgroep kreeg ik eigenlijk alleen maar complimenten.” “Het doel van de visie is de auto ondergeschikt te maken, omdat die steeds meer bezit neemt van het bos en de randen daarvan,” zegt wethouder Willems.

 

 

 

image076

 

Café-Restaurant De Boschwachter – Huisdreef 4

(Foto: Kees Wittenbols – 1 september 2008)

 

 

Dat vraagt volgens hem om rigoureuze ingrepen: de afsluiting van Huisdreef en Bouvignedreef en de inrichting van ‘ontvangstkamers’ waar naast auto’s ook fietsen en zelfs paarden kunnen worden gestald. Willems benadrukt dat het nog maar om een visie gaat. “Nu gaan we er de stad mee in.” Hij verwacht dat een volgende gemeenteraad spijkers met koppen zal moeten slaan, al wil hij de huidige raad zo snel mogelijk confronteren met het laatste plan. Over de kosten van het plan heeft de wethouder zich nog niet gebogen. “Ik heb geen idee hoeveel dit gaat kosten,” zegt Willems. “Maar de gemeente zal niet alleen voor de kosten opdraaien. Als ik bijvoorbeeld bij De Boschwachter parkeerplaatsen aanleg, dan verwacht ik dat de eigenaar van dat restaurant daar aan meebetaalt.” Mocht de visie in een stroomversnelling terecht komen, dan wil Willems als eerste bij de Huisdreef aan de slag: “Want dat is het grootste knelpunt.”

 

 

Zie ook:

 

Rondje Mastbos in beeld Deel 1

Rondje Mastbos in beeld Deel 2

 

 

 

19 november 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN