Bron: www.bndestem.nl

 

“Betrek Koepelkerk Dongen

 in accommodatie-onderzoek”

 

 

image004

 

Koepelkerk – Dongen

(Foto: Kees Wittenbols – juni 2007)

 

 

DONGEN - Het kerkbestuur wil dat de gemeente Dongen de Koepelkerk betrekt in het accommodatie-onderzoek dat momenteel loopt. Die nuancering brengt secretaris Kees van der Made van dat kerkbestuur aan bij een uitlating van wethouder Ad van Beek. Die zei donderdagavond tijdens de raadsvergadering “dat de Koepelkerk binnenkort beschikbaar komt als accommodatie.”

 

Na de vergadering voegde de wethouder daaraan toe dat het kerkbestuur de Koepelkerk wil afstoten en vieringen wil gaan houden in de kapel van de zusters franciscanessen aan de Hoge Ham. Secretaris Van der Made noemt die mededeling van Van Beek “veel en veel te kort door de bocht.” Van der Made: “Het aantal parochianen neemt af en daarmee onze inkomsten. Aanvankelijk was het onze bedoeling dat we met die krimpende middelen het interieur van de Koepelkerk zouden aanpakken om het gebouw comfortabeler en intiemer te maken voor een slinkende groep kerkgangers. De gemeentelijke monumentencommissie doorkruiste dat plan. Toen die hobbel genomen was, bleek het dak te lekken. Dat werd vervolgens onze prioriteit, want het heeft geen zin om binnen iets te doen als het dak lekt.”

 

Gekomen bij die conclusie keek het kerkbestuur naar de toekomst. Van der Made weer: “De Koepelkerk van binnen en van buiten in orde maken en houden, dat kunnen wij financieel niet aan. Dus hebben wij het gemeentebestuur gevraagd om onze kerk te betrekken bij het accommodatie-onderzoek dat nu loopt. Er zijn in de kerk al eerder niet kerkelijke evenementen gehouden en waarom zou dat in de toekomst niet verder kunnen worden uitgebouwd. Op de langere termijn zouden we kunnen gaan kerken bij de zusters. Maar dat is allemaal toekomstmuziek. Voorlopig blijven we gewoon in de Koepelkerk.” Donderdagavond werd overigens bekend dat het accommodatie-onderzoek halverwege volgende maand is afgerond en aan de raad wordt voorgelegd. Daaruit moeten conclusies worden getrokken hoe het verder moet nu het plan voor het multifunctioneel centrum op de plek van de Josephkerk is afgeblazen.

 

 

Zie ook:

 

Dongen in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

 

16 oktober 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count