Bron: BN-DeStem

 

“Big Bauer is watching you”

 

 

FRANS_BAUER_124284a

 

 

Kom ik deze week langs de Westkreek de Fendert binnen gereden, staan ze

op elke huiserf in de Prinses Christinastraat een slagboom aan te leggen.

 

 

De hele buurt in rep en roer, maar de aannemers gaan onversaagbaar voort. De woordvoerder van het slagboominstallatiebedrijf: “Ja mevrouwtje, het spijt me. U staat op de lijst van mensen, die geen jongeren hangplek wilde hebben. Maar we lossen het op hoor, komt allemaal goed.” Het mevrouwtje ontploft bijna. Juist op het moment dat ze zwaarder geschut in de strijd wil gooien, doet de woordvoerder een pruik af en komt een wel heel bekende Fijnaarter te voorschijn. Lachend wijst hij naar de camera verscholen achter de haag, waarvan de Regionale Milieu Dienst vond dat hij te laag was om puberlawaai te dimmen.

 

Een dag eerder. Theater Tuschinski in Amsterdam. Wij zijn op de landelijke filmpremière met als stralende sterren Lisa, Amy en Shelley. Komt er vanuit het balkon een emmertje kikkerdril over de meiden heen. Het arme trio schrikt zich een hoedje, tot daar op het witte doek ineens die geinponem van een Bauer staat te schaterlachen. De nieuwe Fendertse wijkagent, die een zangkoortje onder de hangjongeren opricht met repetities op het woonwagenkamp? Nee hè, wéér die camera. Burgemeester Wim Denie krijgt een belletje. Een beetje hakkelend komt het verzoek of de burgemeester ter inburgering vanaf mei komt babysitten aan de Torenvalkstraat in Fijnaart. Zou ‘ie erin trappen?

 

Klaar-overs bij de kikkerdrilvrije zebrapaden voor padden en dan ook nog eens precies aangelegd op de pas verkochte Shell-gronden. De irritatie is groot bij het vrachtverkeer op het industrieterrein door dit onverhoedse groene oponthoud. Udo Uiterwijk stapt ten einde raad ook maar naar de Chemieweg. Wie stapt daar uit dat kikkerpak? Piet Paulusma een paar nachten op water en brood zetten in de onderste gewelven van het Arsenaal en in de kelder ernaast de live uitzending van de Elfstedentocht lekker hard zetten. Dat moet een smerige streek van Bauer zijn. Tot voor kort allemansvriend, maar dat gaat na een paar afleveringen Ralph Inbar nadoen snel veranderen.

 

 

ralph inbar

 

Ralph Inbar

 

 

Sinds Frans de heimelijke camera's in zijn kielzog meeneemt, is niets of niemand meer veilig. Hijzelf incluis. Wordt die gele kanarie op een ochtend wakker: “Verrek, wat doet die woonwagen in mijn zwembad?” Donderdagavond. Geert Wilders komt briesend terug op Schiphol. En wie duikt daar breedlachend op uit dat groepje stewardessen? “Ha, ha. Geert, we hadden je mooi tuk hè. Je zit in de Hollandse én Engelse Banana Split van aanstaande zondag. En we hebben het zelfs doorverkocht aan RTVM.”

 

 

Zie ook:

 

Fijnaart in beeld

 

 

 

 

14 februari 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN