Bron: www.bndestem.nl

 

Binnenkort een volle America Tower?

 

Reële interesse voor kantoor

 

 

image105

 

America Tower – Oosterhout

(Foto: Kees Wittenbols – 2008)

 

 

OOSTERHOUT - Bedrijfsmakelaar Thomas van Dijk van de Van de Water Groep in Oosterhout verwacht “op korte termijn” een groot gedeelte of zelfs de hele America Tower te verhuren aan diverse bedrijven. “We voeren op dit moment gesprekken met diverse geïnteresseerde partijen. We verwachten in de loop van 2010 contracten te kunnen ondertekenen.”

 

Het bekendste kantoor van Oosterhout staat al ruim twee jaar leeg. Lange tijd probeerde Van de Water het pand, dat een kleine vijfduizend vierkante meter groot is, onder te brengen bij een huurder. “Het bleek heel moeilijk dat te realiseren. Daarom zijn we daarvan afgestapt en proberen we het nu in gedeeltes aan de man te brengen. Dat lijkt te werken. Het is nu dermate courant dat er veel belangstelling voor is.” Wie de geïnteresseerde partijen zijn, wil de bedrijfsmakelaar niet kwijt.

 

Van Dijk heeft sowieso het idee dat de kantorenmarkt in Oosterhout aan het aantrekken is. “Ondanks de crisis ontwikkelt de kantorenmarkt zich positief. We hebben daarvoor diverse indicaties.” Zo is hij in onderhandeling met een partij om het voormalige Intergaskantoor aan de Warandelaan voor zestig procent te verhuren. “De gesprekken verlopen voorspoedig. Ik verwacht nog voor het einde van het jaar een akkoord te kunnen sluiten.” Ook in dit geval wil hij de naam van het bedrijf niet noemen. De America Tower op kantorenpark Hoevestein is ontworpen door het naastgelegen Oosterhoutse architectenbureau Hooper en in 2001 gebouwd. Eigenlijk is het nooit een erg populaire stek geweest. Sinds 2003 hebben vele verdiepingen leeggestaan. Ruim twee jaar geleden verdween de laatste huurder.

 

 

Zie ook:

 

Oosterhout in beeld

 

 

 

11 september 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count