Bron: www.bndestem.nl

 

Boek “Vogels (houden) van Breda” is uit

 

 

 

vogels

 

 

BREDA - Vogels (houden) van Breda.

Zo heet het stadsvogelboek dat vanaf morgen in de winkel ligt.

 

 

Het gaat over de ruim zeventig soorten broedvogels die in Breda voorkomen. Het bevat onder meer beschrijvingen, foto’s en kaartjes waar de vogels voorkomen. Ook is er volop aandacht voor de gevlogen vogels, ofwel de exemplaren die in Breda voorkwamen. Aan dit boek van de veertigjarige West-Brabantse Vogelwerkgroep en de gemeente is jaren voorbereiding vooraf gegaan. Het telt 200 pagina’s.

 

 

Informatie:

 

http://www.kemhol.nl/inteken_vogelsBreda.pdf

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Bron: http://www.brabantsevogels.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=49:boekvogelsbreda&catid=1:laatste-nieuws&Itemid=18

 

Boek over de vogels van Breda

 

De West Brabantse Vogelwerkgroep publiceert ter gelegenheid van hun 40-jarig bestaan het boek: “Vogels (houden) van Breda.” Dit najaar verschijnt het boek over de broedvogels van Breda. In het boek “Vogels (houden) van Breda” staan de resultaten van een uitgebreid onderzoek naar de broedvogels in de stad Breda. Welke vogels komen waar voor in de bebouwde kom van Breda en waarom juist daar? De uitkomsten van het onderzoek zijn verwerkt tot een verhaal in woord en beeld over de vogelrijkdom van Breda in het heden en het verleden. Meer dan zeventig vogelsoorten zijn opgenomen. Het boek bevat veel illustraties en foto’s.

 

Op verspreidingskaarten is per vogelsoort aangegeven op welke plaatsen de vogels zijn waargenomen. Daarvan worden een aantal karakteristieke plaatsen in de stad besproken, zoals de wijken Boeimeer en Westerpark, parken als Valkenberg, Zaartpark, Wilhelminapark en de Emerput met hun vogelrijkdom. Leden van de vogelwerkgroep vertellen persoonlijke verhalen over hun belevenissen met vogels. En het boek bevat tips om vogels in de eigen omgeving te behouden en te beschermen. Kortom: een fantastisch naslagwerk en studieboek voor iedereen die van vogels houdt en in het bijzonder voor de bewoners en natuurliefhebbers van Breda.

 

 

 

23 november 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN