Bron: www.bndestem.nl

 

Boerderij Hoge Ham 83 Dongen gaat plat

 

 

image097

 

Hoge Ham 83 – Dongen

(Foto: Kees Wittenbols – 28 oktober 2009)

 

 

DONGEN - De sloop van de historische boerderij aan de Hoge Ham in Dongen begint dinsdag. Daartoe heeft de directie van Wildhage, eigenaar van het pand, gisteren besloten. Directeur Pierre Peeters: “De twee moties die de gemeenteraad donderdagavond heeft aangenomen, bieden geen enkel zicht op een redelijke overeenkomst tussen de gemeente en ons bedrijf. Wij hebben geen enkele handreiking gehoord.”

 

Peeters wil “nog wel eens denken” over het idee uit de CDA-motie om de herontwikkeling van het boerderijterrein aan de Hoge Ham te koppelen aan de herontwikkeling van twee nabijgelegen bankgebouwen. “Maar dan moeten we natuurlijk niet te lang hoeven wachten. Dan willen we met ons stukje wel snel beginnen. Zo niet, dan bouwen we voor een heel rijke meneer een nieuwe villa in de vorm van de huidige boerderij. Neen, die heeft zich nog niet gemeld. Wel hebben we erg veel belangstelling voor de patio-bungalows die we op de plek van de boerderij willen realiseren. Alleen al vandaag hebben we vijf telefoontjes van belangstellenden gehad.”

 

Vanwege de moties van de gemeenteraad is er maandag rond het middaguur nog een gesprek tussen wethouder Joop Velthoven en Pierre Peeters, maar beide heren verwachten daar niks van. Peeters: “Als ik de geluiden uit de raad goed beluisterd heb, moet er wel een wonder gebeuren als we maandag nog iets kunnen bereiken.” Wethouder Velthoven via een woordvoerder: “Er zijn vandaag hekken rondom het pand gezet. Wildhage voert de druk wel heel erg op.” Anders dan in de CDA-motie staat, voelt Peeters zich niet verantwoordelijk voor de sloop. Hij zegt: “Je kunt niet aanhoudend zeggen dat je de boerderij wilt behouden en tegelijkertijd zeggen dat je er geen cent gemeenschapsgeld voor over hebt. Dan ben je niet geloofwaardig.”

 

 

Zie ook:

 

Dongen in beeld

 

 

27 februari 2010

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel:

 

3 maart 2010

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/6334751/Sloop-boerderij-begonnen.ece

 

Sloop boerderij begonnen

 

 

DONGEN - De Dongense politiek heeft heel wat woorden vuilgemaakt aan behoud, maar eigenaar en projectontwikkelaar Wildhage is gisteren toch gewoon begonnen met de sloop van de boerderij aan de Hoge Ham 83 in Dongen. De pannen zijn van het dak gehaald en binnen is het asbest verwijderd. In de vergadering van burgemeester en wethouders van Dongen van gistermorgen is de kwestie nog aan de orde geweest. Als Wildhage aanklopt met een plan voor herontwikkeling van het gebied, dan neemt het college bij de beoordeling daarvan de twee raadsmoties van afgelopen donderdag als uitgangspunt.

 

De ene motie pleit voor behoud van de boerderij, maar dat station is gepasseerd, nu de sloop is begonnen. De andere motie gaat uit van herontwikkeling van een groter terrein dan alleen het perceel van de boerderij. Verder zegt het college dat woningbouw op deze plek op dit moment uit volkshuisvestelijk oogpunt niet aan de orde is.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count