Bron: www.bndestem.nl

 

Boerderijen worden plattelandswoningen

 

 

image076

 

Hilsebaan 170 – Etten-Leur

(Foto: Kees Wittenbols – 6 april 2009)

 

 

ETTEN-LEUR - De VVD-fractie in de Etten-Leurse gemeenteraad wil dat het gemeentebestuur de mogelijkheid onderzoekt om voormalige boerderijen die omgevormd worden tot woonhuis, voortaan te bestempelen als “plattelandswoning” in plaats van als een standaard woonhuis. Zo zou kunnen worden voorkomen dat agrarische bedrijven in de omgeving van de woning plotseling aan veel strengere eisen op het gebied van onder meer stank- en geluidsoverlast moeten voldoen. Dat schrijft de VVD in een brief aan het gemeentebestuur.

 

Nu nog brengt de omvorming van een boerderij tot een woonhuis voor de omgeving beperkingen met zich mee. Zo is het voor agrariërs in de buurt een stuk moeilijker om aan nieuwe milieuvergunningen te komen. Als het aan de VVD ligt, worden die beperkingen door de introductie van het begrip plattelandswoning, opgeheven. Het voorstel van de partij komt overeen met een initiatief van Tweede Kamerlid voor het CDA Ruud van Heugten. Hij wil een wetsvoorstel indienen waarin het begrip plattelandswoning wordt opgenomen in de Wet Milieubeheer en presenteerde daartoe in augustus al een initiatiefnota.

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld Deel 1

Etten in beeld Deel 2

Leur in beeld

 

 

16 september 2009

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel:

 

29 oktober 2009

 

 

Gemeente wacht wetsvoorstel over

het begrip “plattelandswoningen” af

 

 

De gemeente Etten-Leur wil de uitkomst van de behandeling van een initiatiefvoorstel van de Tweede Kamer-fractie van het CDA over de invoering van het begrip “plattelandswoning” afwachten voordat bekeken wordt of de term door de gemeente zelf kan worden ingevoerd. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op een brief van een bewoner.

 

Door een voormalige boerderij als plattelandswoning in plaats van als standaard woonhuis te bestempelen, kan worden voorkomen dat (boeren) bedrijven in de omgeving plotseling worden geconfronteerd met veel strengere eisen op het gebied van onder meer geluids- en stankoverlast. Ook de Etten-Leurse VVD had het college van B en W al eens gevraagd of het begrip in Etten-Leur kon worden geïntroduceerd.

 

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count