Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/6507418/Brand-verwoest-eeuwenoud-cafe.ece

 

Brand verwoest eeuwenoud café in Dongen

 

 

dongen-5 013

 

Café Den Hespel

De brandweer kon het pand niet meer redden

(Foto: Kees Wittenbols – 7 april 2010)

 

 

DONGEN - Een uitslaande brand heeft maandagavond laat het eeuwenoude café Den Hespel langs de weg van Dongen naar Rijen verwoest. De kok, die de brand ontdekte en probeerde te blussen, is met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. De politie omschreef zijn toestand gisteren als stabiel. De man heeft, toen zijn bluswerk vergeefs bleek, gewond en wel het pand verlaten en is vervolgens in zijn auto gestapt en naar de woning gereden van de eigenaar van de zaak, Marcel Voskens uit Tilburg. Die heeft de kok, die onder de brandwonden en het roet zat, onder de douche gezet en de hulpdiensten ingeschakeld. De kok is vervolgens overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

 

 

 

dongen-5 014

 

Idem

 

 

Het eeuwenoude café Den Hespel is nog pas sinds het begin van deze maand in gebruik als grillrestaurant en als clubhuis van de naastgelegen golfbaan Vossenhole. Die golfbaan verhuisde per 1 april van de Tilburgse wijk Reeshof naar Dongen, naar het landelijk gebied achter Den Hespel. Het was de opzet van Voskens om Den Hespel enerzijds te gebruiken als clubhuis voor de golfbaan en anderzijds als een voor iedereen toegankelijk grillrestaurant. Die opzet ging in de nacht van maandag op dinsdag in vlammen op. Voskens toonde zich gistermiddag zeer aangeslagen: “Het is vreselijk. Om nooit te vergeten, zoals de kok vannacht bij mij voor de deur stond. Gelukkig gaat het nu wat beter met hem.” Over de consequenties van de brand voor zijn bedrijf kon Voskens gisteren nog weinig zeggen: “Van Den Hespel valt niks meer te redden. Daarom richten we ons nu op een tijdelijke accommodatie. Wat daarna komt? Ik weet het echt niet.”

 

De politie kon gisteren nog geen nadere mededelingen doen over de oorzaak van de brand. Een woordvoerder: “De kok wordt kunstmatig in coma gehouden, dus die hebben we nog niet kunnen horen. Wat de oorzaak van de brand betreft, gaan we vooralsnog niet uit van opzet.” Bij de geblakerde restanten van het eeuwenoude café was het gisteren een komen en gaan van ramptoeristen. Opvallend veel mensen op leeftijd maakten van de combinatie van zalig lenteweer en een ‘reisdoel’ een uitstapje naar Den Hespel, al viel daar dit keer geen verfrissing of een kop koffie te krijgen.

 

 

Zie ook:

 

Dongen in beeld

 

 

 

7 april 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count