http://www.bndestem.nl/regio/breda/7256632/Bredase-maakt-griezelgedichten-voor-kinderen.ece

 

Bredase maakt

griezel’gedichten voor kinderen

 

 

 

anders dan anders

 

 

http://www.boekscout.nl/html/boek.asp?id=1559

 

 

Rachèl Beenen hoopt met haar dichtbundel jongere kinderen een boodschap mee te geven:

“We zijn allemaal anders, maar we dienen wel gelijk behandeld te worden.”

 

 

BREDA - Piercings, tatoeages en extravagante kleding; haar uiterlijk is even weinig alledaags als haar dichtbundel. Rachèl Beenen (26) uit Breda publiceerde onlangs de bundel “Anders dan anders,” die bestaat uit gedichten over griezelfiguren. Met een verleden als pabo-studente besloot ze op aanraden van haar zus een boekje te schrijven voor kinderen. “Mijn zus zag een advertentie van een uitgever die op zoek was naar een schrijfster voor kinderboeken. Ze moest meteen aan mij denken.” Hoewel ze geen ervaring heeft met schrijven, ging het haar toch gemakkelijk af. “Ik vond het altijd leuk om Sinterklaasgedichtjes te maken, dus misschien is het daar begonnen. In totaal heb ik er zo’n twee maanden over gedaan. Soms heb ik een boel inspiratie en rollen de letters zo op papier.”

 

Van haar extraverte verschijning heeft ze in het verleden ook wel nadeel ondervonden. “Ik heb stage gelopen op een basisschool, maar al snel kwamen er geluiden richting de directie vanwege mijn uiterlijk. Met mijn bundel wil ik kinderen duidelijk maken dat iedereen anders is, maar toch respect verdient. We zijn niet allemaal hetzelfde, maar dienen wel gelijk behandeld te worden.” Door te schrijven over griezelfiguren en ‘rare dingetjes’ in haar verhalen te stoppen, hoopt ze dat het de kinderen meer aanspreekt. “Het is leuk voor ze om te lezen, maar tegelijkertijd zit er ook een boodschap achter. Op deze manier bereik je ze toch sneller.” Uitgesproken ambities in de schrijfwereld heeft ze niet, hoewel ze toch al met een tweede kinderboekje bezig is. “Helaas heb ik er de afgelopen twee maanden geen aandacht aan kunnen besteden, maar mijn tweede kinderboek gaat er zeker komen. In dezelfde ‘griezel’stijl, alleen dan in een verhalende vorm.”

 

Wanneer dit uitkomt durft ze nog niet te zeggen. Haar toekomst ziet ze zelf ergens in de muziekwereld. Als afgestudeerd vrijetijdsmanager blijkt het nog vrij lastig een baan te vinden die past bij haar ambities. “Tot die tijd werk ik bij poppodium Mezz om ervaring in de muziekwereld op te doen. Daarnaast werk ik als piercingzetter in Tilburg en in een kledingwinkel in Breda.” Anders dan anders - Rachèl Beenen, uitgegeven bij www.Boekscout.nl. ISBN: 978-94-6089-446-6.

 

 

 

9 september 2010

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN