Bron: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/5861103/Cafebazen-wachten-op-vergunning.ece

 

Cafébazen wachten op vergunning

 

 

image021

 

3 panden aan de Markt – nummers 5, 6 en 7 – Zevenbergen

(Foto: Kees Wittenbols – 1 juli 2009)

 

 

ZEVENBERGEN – Als het aan Frank Batenburg en zijn zakenpartners Patrick Noordanus en Remco Vermeulen ligt, is het café op Markt 5, voorheen Brasserie van Zevenbergen, snel weer open. De gemeente Moerdijk wacht echter met het afgeven van een vergunning tot ze alle gewenste informatie van de drie exploitanten verenigd in “Berend Horeca Exploitatie” heeft ontvangen. Volgens Batenburg, die eerder samen met Noordanus café De Kwip en de Next en restaurant Huis Wijnen en Spijzen dreef, spit de gemeente veel te diep. “Ik moet bijvoorbeeld aantonen hoe ik in mijn levensonderhoud voorzie, sinds we de Next sloten in juli. Ook moet ik de jaarcijfers van De Kwip uit 2005 ophoesten.”

 

Met een schuin oog kijkt de horecaman naar De Kwip, waar uitbaatster Miranda Lambregts binnen twee dagen kon beginnen. “Wij misgunnen haar dat niet en formeel kan zij nog op de vergunning van de vorige eigenaren draaien, maar het is wel krom als je kijkt wat wij allemaal moeten overleggen.” Half augustus legden Batenburg en de zijnen de aanvraag bij de gemeente neer in de hoop nog vóór de feestdagen de zaak te openen. “Dat gaan we niet redden. Nu ligt het zoveelste verzoek om aanvullende informatie binnen. Als dat voor elke collega geldt, dan klinkt het aannemelijk. Maar dit is spijkers op laag water zoeken. Wij hebben geen van drieën een strafblad, zijn integer. Alleen neemt de gemeente daar geen genoegen mee.”

 

Eerder dit jaar lag Batenburg in de clinch met de gemeente over een tijdelijke vergunning voor hetzelfde horecapand aan de Markt. “Maar de hoorcommissie heeft ons in het gelijk gesteld. De gemeente heeft toen onrechtmatig gehandeld. De burgemeester heeft toen gezegd dat wij een gevaar voor de openbare orde zouden zijn.” Zonder daar iets tegenin kunnen brengen, wijst Frank Batenburg op de reeds jarenlange vete tussen hem en de gemeentelijk handhavingsambtenaar. “Die zegt glashard dat hij er persoonlijk voor zal zorgen dat wij binnen deze gemeente geen café meer kunnen beginnen. En de burgemeester zegt in een later gesprek dat hij met een schone lei met ons verder wil. Wij hébben een schone lei.” Burgemeester Wim Denie verwerpt de aanval op zijn handhavingsambtenaar. “Die ziet toe op de regels. En ik heb niet geroepen dat de heren een gevaar zijn, wel dat ze in het verleden enige keren in aanvaring zijn geweest met betrekking tot de openbare orde.”

 

 

Zie ook:

 

Zevenbergen in beeld

 

 

 

27 november 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN