Bron: www.bndestem.nl

 

Camera’s die Breda promoten

in heel Europa

 

 

camera-10

 

 

BREDA - In Breda worden zo goed als zeker drie camera’s opgehangen die beelden uitzenden van het Markdal, het Mastbos (omgeving Grand Café “Heeren van Oranje”) en de omgeving van de Prinsenkade en de haven. De beelden worden door een Oostenrijks bedrijf uitgezonden via Canvas (België) en de Europese satellieten. De zendgemachtigde bereikt een publiek van tientallen miljoenen kijkers uit heel Europa. Doel van de initiatiefnemers is dan ook om Breda in heel Europa te promoten. Het definitieve contract voor een periode van drie jaar is nog niet gesloten, maar de VVV, Staatsbosbeheer en Peter Werther, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland in Breda, hopen dat de camera’s er nog dit jaar, maar zéker volgend jaar hangen. Kosten: 70.000 euro per jaar.

 

 

 

image020

 

Het fietspad langs de Mark

(Foto: Kees Wittenbols – 20 september 2008)

 

 

De initiatiefnemers hebben nog niet de volledige toezegging van alle organisaties die subsidie verstrekken voor het project, maar zeker is dat de gemeente Breda, het regionaal Economisch ActiePlan, Staatsbosbeheer en de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Breda meebetalen. De VVV onderhoudt de onderliggende website, ook goed voor tientallen miljoenen hits. In een tekstregel onder in beeld wordt verwezen naar die website. De VVV kan daar volop informatie kwijt over de stad. Als het Jazz Festival is bijvoorbeeld, of tijdens andere evenementen die voor een groter publiek interessant zijn.

 

 

 

image070

 

Grand Café “Heeren van Oranje”

(Foto: Kees Wittenbols – 1 september 2008)

 

 

De VVV heeft volgens directeur Marlice Dreessen bewust gekozen voor een camera die niet op de Grote Markt gericht is, maar die vanaf de Prinsenkade beelden uitzendt van haven en Grote Kerk. “Daar zie je auto’s rijden, fietsers, wandelaars. Op de Grote Markt is het in de koude maanden veel stiller. Als je dan op zondagochtend naar de beelden van Breda zit te kijken, gebeurt er meer.”

 

 

 

haven-3

 

De Nieuwe Haven

(Foto: Kees Wittenbols – 2007)

 

 

 

28 oktober 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN