Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/5875937/Cameras-op-alle-bedrijventerreinen.ece

 

 

Camera’s op alle bedrijventerreinen

in Oosterhout

 

 

camera-10

 

OOSTERHOUT - Van het industrieterrein Vijf Eiken tot aan Weststad:

op alle bedrijventerreinen in Oosterhout komen volgend jaar beveiligingscamera’s te hangen.

 

 

Dat meldt de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Oosterhout (SBBO), die de bewaking van alle bedrijventerreinen in Oosterhout onder zich heeft. Honderdveertig van de 500 ondernemers zijn bij de SBBO aangesloten. De stichting verwacht dat na ‘implementatie’ van camera’s dat aantal zal stijgen naar 350 ondernemers. “De beveiliging wordt efficiënter, maar zeker niet duurder. Eerder goedkoper,” zegt projectleider Etienne Schiffelers van de SBBO. “Vier verzekeraars hebben al toegezegd de premie met 15 procent te verlagen als wij kiezen voor dit camerasysteem.” Het gaat om een zogenaamd pro-actief camerasysteem, legt Schiffelers uit, naar het voorbeeld van enkele bedrijventerreinen in het oosten van het land. Zoals in Son en Breugel, Ekkersrijt of op Wychen-Oost. Op Wychen-Oost is het aantal inbraken met 65 naar 10 in een jaar gedaald.

 

 

Cameratoezicht_monitorruimte

 

 

Schiffelers: “Anders dan een camera met een harddisk waarop je na afloop van een inbraak pas de beelden kunt bekijken en kunt zien hoe de daders eruit zagen, kiezen wij voor vroegtijdig detecteren en meteen kunnen ingrijpen. Het gaat om een intelligent camerasysteem, criminee, waarbij live wordt meegekeken. De camera’s zijn gekoppeld aan de regionale toezichtsruimte in Eindhoven, die onder regie staat van een politieman. Die beslist of er moet worden ingegrepen.” De camera’s op het terrein detecteren kentekens en signaleren wanneer iemand over het virtueel uitgezette hekwerk stapt. Als er iets aan de hand is dan draaien de camara’s in de betreffende richting en kan de centrale in Eindhoven meekijken. Die kan eventueel de politie aansturen. De camera’s vormen een aanvulling op het bestaande beveiligingsysteem. Op dit moment bestaat de bewaking van Oosterhoutse bedrijventerreinen uit surveillance door beveiligers. Hoeveel auto’s er rondrijden wil Schiffelers niet zeggen, maar er zijn ‘s avonds “meerdere auto’s op pad.”

 

 

 

Camera_voor_toezicht

 

 

De keuze voor criminee is het resultaat van een rondgang van de SBBO langs diverse bedrijventerreinen in Nederland. Schiffelers: “Dit systeem heeft in een jaar tijd al z’n vruchten afgeworpen. We konden niet om deze keuze heen. Daraom hebben we een groot draagvlak gekregen voor dit project. Op 18 januari informeert de SBBO in de Bussel alle ondernemers op de bedrijventerreinen in Oosterhout over dit systeem. (www.criminee.nl).

 

 

Zie ook:

 

Oosterhout in beeld

 

 

30 november 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN