Bron: www.bndestem.nl

 

Dansen is vooral ontspannen

 

 

SINT WILLEBRORD - Hij zit er als een muurbloempje bij,

kijkt toe hoe de rest in de weer is om de foxtrot helemaal onder controle te krijgen,

maar Jan uit Roosendaal weet dat hij na de pauze nog wel aan zijn trekken komt.

 

 

 

“Mijn danspartner heeft vanochtend afgebeld, maar ik ben toch gegaan, want straks is het countrylinedansen en daar heb je geen partner voor nodig.” Jan is iedere dinsdagmiddag van de partij in De Lanteern, waar iedere 50-plusser welkom is om mee te dansen. Met zijn vorige danspartner ging het mis. “Het dansen ging niet, de rest ook niet.”

 

 

 

image013

 

Buurthuis “De Lanteern” – Dorpsstraat 119 - Sint Willebrord.

(Foto: Kees Wittenbols – november 2006)

 

 

Jan ziet haar nog wel tijdens de dansmiddagen, maar zij zit links in de zaal en hij rechts achterin. Met haar danst hij niet meer, dat is duidelijk. Jan ziet hoe het echtpaar Kees en Cor de Jong de rest van de aanwezigen de fijne kneepjes van het stijldansen bijbrengt. Kees en Cor hebben zelf heel lang dansles gehad en volgen nog steeds cursussen om bij te blijven. Ze zijn op vrijwillige basis begonnen met het geven van de lessen. “Iedereen betaalt een euro voor de koffie en anderhalve euro als vergoeding voor ons,” legt Kees uit. Hij brengt zelf cd's mee met dansmuziek. “Die muziek is altijd zo vrolijk,” zegt Adrie Buis. “Wij komen hier echt voor de ontspanning.” Haar man werkt nog en heeft geen tijd om overdag te dansen, maar daar heeft ze gelukkig Rinus van Sundert voor gevonden.

 

Corrie en Nelly Wijnings genieten ook van de dansmiddagen. “We hebben twintig jaar geleden al op dansles gezeten, maar Corrie was zo fanatiek, die danspasjes spookten allemaal rond in zijn hoofd. Het ging ook allemaal heel snel en dan waren we helemaal zenuwachtig omdat we moesten afdansen voor een jury. Ik zei tegen Corrie “Wij gaan voortaan eens kaarten.” Nou zijn ze niet meer zo gestrest en dansen ze al een jaar of drie mee. Nelly: “Het tempo ligt ook niet zo hoog, we doen het nu alleen maar voor de ontspanning. En als we eens een feestje hebben, kunnen wij lekker meedansen.” Kees en Cor leggen de lat ook niet zo hoog. “Veel herhalen en nog eens herhalen.” Kees zelf danst het liefst de Engelse wals, maar hier in De Lanteern houden ze het maar op een rustigere foxtrot. En countrylinedansen. Want dat is bij veel deelnemers ook een succes. De dansvloer van De Lanteern is echter nog lang niet vol. Wie zin heeft om mee te dansen, kan iedere dinsdag vanaf 14.00 uur terecht.

 

 

 

Zie ook: Sint Willebrord in beeld

 

 

30 september 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN