Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/6960194/Is-dit-een-kledingzaak-of-een-huis.ece

 

De mannen van Stoof verhuisden

Arjen Robben van Madrid naar München

 

 

Arjen-robben.jpg

 

Arjen Robben

(Foto: uit Wikipedia)

 

 

BREDA - De mannen van Stoof verhuisden Arjen Robben van Madrid naar München, Roy Makaay van Spanje naar Duitsland en Yolanthe van Jan Smit naar Wesley Sneijder. En dat is nog maar een kleine greep uit de indrukwekkende referentielijst van het Bredase verhuisbedrijf. Het begon in 1995 met Glenn Helder, die toevallig bij Stoof aanklopte. Via zijn makelaar ging het balletje rollen. Nu is “Stoof Topmovers” de officiële verhuispartner van “Pro Agent,” de branchevereniging van spelersmakelaars. “Bekende voetballers zijn natuurlijk leuke klanten, maar we zagen ook direct het commerciële perspectief,” zegt directeur Peter de Haan, zelf een grote voetbalfanaat. “Destijds waren we al gespecialiseerd in verhuizingen naar Zuid-Europa. Daar gingen steeds meer Nederlandse voetballers spelen.”

 

 

verhuizen2[1]

 

Voordat de transfermarkt vorig jaar werd geraakt door de crisis, waren de ‘voetbalverhuizingen’ bij Stoof goed voor tien tot vijftien procent van de omzet. De Haan: “Hopelijk komt de spelersmarkt na het WK weer in beweging.” De muren van het kantoor van Stoof aan het Spinveld zijn behangen met voetbalshirtjes met persoonlijke bedankwoorden van spelers. “WK-klasse!,” schreef Guus Hiddink. Het shirt van Dennis Bergkamp heeft een ereplaatsje boven het bureau van de directeur. Hij is net terug uit Zuid-Afrika, waar hij – op uitnodiging van Ooijer en Sneijder – vier duels van Oranje bijwoonde. De verhuizing van het gezin Bergkamp van Londen naar Nederland is hem in al die jaren het meest bijgebleven. “Niet alleen vanwege de status van Dennis. De meeste voetbalinternationals wonen niet in een doorzonwoning, maar dit was een enorme klus. We zijn een week in Engeland geweest om alles in te pakken.” En toch zijn profvoetballers ook maar gewone mensen, weten ze bij Stoof. “Over het algemeen hebben ze geen gekke hobby’s. Voetballers zijn heel burgerlijk.” Hoewel... voor een speler die hij anoniem wil houden (was het Marc Overmars, die bekend staat als autoliefhebber?) verhuisde Stoof vijf auto’s van Spanje naar Nederland. “Een ander nam een tv zo groot als een tafel mee. Hij liet een mecanicien invliegen om het ding te installeren.”

 

 

verhuizen6[1]

www.stoof.com

 

 

Welke spelersvrouw heeft de grootste garderobe? “Daar laat ik me maar niet over uit. Ik kan je vertellen dat ik me herhaaldelijk heb afgevraagd: is dit nou een kledingzaak of een huis? De mannen zijn trouwens net zo erg. Ik heb regelmatig versteld gestaan: zoveel schoenen voor een man, dat kan toch niet!” Ook de verhuizing van Andy van der Meyde van Italië naar Engeland zal De Haan nog lang heugen. “Zijn huis was net de Ark van Noach. Elke keer als zijn vrouw naar de stad ging, kwam ze weer met een dier terug. Tijdens de verhuizing was er paniek in de tent: een van de katten was kwijt. Onze jongens hielpen met zoeken.” De internationale voetbalklussen zijn natuurlijk felbegeerd onder de ongeveer 25 verhuizers van Stoof, dat ter plaatse vaak samenwerkt met lokale verhuisbedrijven. Niet in het minst vanwege de goede zorgen van de voetbalvrouwen. “De spelers zijn meestal al in training bij hun nieuwe club. De dames staan er dan alleen voor,” vertelt De Haan. “Zo moesten onze jongens in Turkije een week wachten omdat de verhuiswagen van Pierre van Hooijdonk vast stond voor de douane. Ze mochten een duik nemen in het privé-zwembad en zijn vrouw nam hen mee uit eten.” Hoewel de roddelpers zou smullen van de verhalen van de verhuizers – nam Yolanthe echt de konijnenbontjes van Jan mee uit de Volendamse woning? – werkt Stoof niet met geheimhoudingsverklaringen. “Dat is een kwestie van vertrouwen. Als verhuizers werken we dagelijks met waardevolle en privacygevoelige spullen. Daar selecteren we ons personeel op.”

 

 

 

10 juli 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN