Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/5435488/De-metamorfose-van-villa-Vredeoord.ece

 

De metamorfose van villa Vredeoord

 

 

image029

 

Villa Vredeoord – Dongen

(Foto: Kees Wittenbols – juni 2007)

 

 

 

DONGEN - Volop geboor en gezaag, een rinkelend testalarm

en dózen vol nieuwe kopjes, glazen, flessen wijn, kleerhangers en schoonmaakspullen...

De taferelen die zich momenteel afspelen in villa Vredeoord zijn die van een horecazaak in wording.

 

 

Dinsdag openen brasserie-restaurant Winkk en hotel De Villa in het historische pand in Dongen hun deuren. Eigenaar Henk Kasius rent van hot naar her om dingen te regelen met de technicus en het nieuwe personeel. Tussendoor beantwoordt hij telefoontjes voor reserveringen. “Het is even een chaos in het pand en ik heb veel aan mijn hoofd,” verzucht hij. Komend weekeinde moet er nog - ‘dag en nacht’ - doorgewerkt worden om alles voor dinsdag af te krijgen. Kasius wordt daarbij gesteund door zijn nieuwe floormanager Greet Visser.

 

Vanuit de oorspronkelijke doelstelling om kansarm personeel in te zetten, zijn er twee mensen aangenomen die bij Winkk en De Villa komen ‘re-integreren.’ Visser: “Dat zijn twee oudere mensen die lang thuis hebben gezeten in de ww. Verder hebben we stageplekken.” Veel personeel komt uit Dongen. Zo ook Diana Pronk. Ze begint bij Winkk in de bediening, maar hoopt wel te groeien binnen het bedrijf. Ze is erg bij de nieuwe zaak betrokken: “Ik heb drie gesprekken gehad voor ik ben aangenomen. Vanmorgen heb ik een koffietraining gehad om handig te worden met het koffieapparaat. Ook heb ik meegeholpen met bekendheid werven.” Vakkundig geeft ze een rondleiding door het gebouw. De bar is een heel eind klaar: er kan koffie gezet worden, de bonen van fairtrademerk Puro zijn gearriveerd, en het fust Brand is aangesloten. Kasius: “Vanmiddag drinken we ons eerste biertje!”

 

Een grote kroonluchter siert het restaurant. Vanuit de serre aan de achterkant is er nu een vrij uitzicht over park Vredeoord. Door een paadje vanaf het achterterras kunnen de gasten zo het park inlopen voor een wandeling. Ook boven, in de hotelkamers, ziet het er al behoorlijk ‘af’ uit: alleen de bedden staan nog rechtop tegen de muur. Het torentje van de villa is omgetoverd tot een “bruidssuite.” Overal is draadloos internet. Op zaterdag 12 september is er nog een officiële, feestelijke opening van de nieuwe horeca in Dongen. Kasius: “De uitnodigingen daarvoor zijn de deur uit. Vanaf twee uur zijn de mensen welkom, rond drie uur is de openingsceremonie, met burgemeester Simone Dirven. Er zijn activiteiten in en rond het pand voor jong en oud. Er lopen onder andere vier Dongense gidsen rond die vertellen over de historie van villa Vredeoord en er is een kleine foto-expositie.” Visser vult aan: “En natuurlijk wordt er een drankje en een hapje geserveerd!”

 

 

 

 

Zie ook:

 

Dongen in beeld Deel 1

Dongen in beeld Deel 2

 

 

 

 

29 augustus 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count