Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/5719405/__Dino_Soerel_onder__most_wanted___.html?p=14,1

 

De ‘most wanted criminelen

van Nederland

 

 

AMSTERDAM - Nederland heeft in navolging van de Verenigde Staten sinds dinsdagavond

zijn eigen lijst van meest gezochte criminelen.

 

 

sharif

 

Sharif Korz.

 

 

 

fouad

 

Fouad El Marzouki.

 

 

 

ephraim

 

Ephraim Sijahailatua.

 

 

 

maikel

 

Maikel Sno.

 

 

 

dino

 

Dino Soerel.

 

 

 

estin

 

Estin Habibovic.

 

 

 

franky

 

Franky Eeckhout.

 

 

De Surinaamse Nederlander Dino Soerel (49), de veronderstelde baas van topcrimineel Willem Holleeder, voert qua bekendheid de openbare lijst aan. Het gaat om voorlopig acht namen van criminelen, wier opsporing de hoogste prioriteit heeft. De lijst was voorheen alleen voor politiemensen te zien. Maar de hoogste baas van het KLPD én de nationale recherche, korpschef Ruud Bik, maakte gisteren bekend dat ook het publiek vanaf nu door politie en justitie actief geïnformeerd zal worden.

 

Liquidaties

Dino Soerel werd afgelopen maand in Haarlem nog tot acht jaar celstraf veroordeeld vanwege zeer grootschalige drugsmokkel. Hij is echter vooral verdachte als de grote opdrachtgever van tal van liquidaties. Hij zou volgens getuigen machtiger zijn dan Holleeder. De vermoorde Willem Endstra betitelde hem als “koning van de onderwereld.” De afgelopen jaren kreeg de politie over hem vele tips, die alle zonder resultaat bleven. Vriend en vijand gaan ervan uit dat hij plastische chirurgie heeft ondergaan, iets wat ook onder Colombiaanse maffiosi niet ongebruikelijk is. Politie en justitie noemen het de nationale opsporingslijst, met een gelijknamige website. Daarop worden de volledige namen, verschillende foto’s en de geboortedata van de criminelen vermeld. Ook wordt bekendgemaakt waarvoor zij worden gezocht. Justitie zet ze alleen op de lijst als andere mogelijkheden uitgeput lijken. Zo zoekt justitie met man en macht Fouad el Marzouki die op 6 februari 2003 twee oude dametjes vermoordde in Nijmegen. Hij vluchtte vermoedelijk naar Marokko. Maikel Anthony Sno staat op de lijst voor de moord in Amsterdam-Zuidoost op de 19-jarige rapper Ishamael Gumbs. Een andere zeer beruchte moordverdachte is Evert Sijahailatua, die een lid zou zijn van een doodseskader, dat zich tooit met levensgrote Chinese tekens op de rug. Vanwege de dreiging in deze zaak werd de aanklaagster in zijn zaak, officier van justitie Sabine Tammes, onder extreme beveiliging gesteld. Een andere voortvluchtige, Sharif Korz, staat 12 jaar cel te wachten voor moord wanneer hij wordt gegrepen. René Pouw is een van de weinige Nederlandse namen, vanwege zijn vermeende rol in de drugshandel. Justitie vermoedt dat hij zich ophoudt in de omgeving van het Spaanse Alicante. Een tweede Nederlander is Franky Eeckhout, die veroordeeld is voor een reeks van zeer ernstige zedenmisdrijven.

 

Nieuwe gedaante

De uiterst gewelddadige Joegoslaaf Estin Habibovic wordt gezocht voor een overval in Stein waarbij een echtpaar en vriend zwaar werden toegetakeld. Hij geldt als een ware kameleon. Habibovic wisselt voortdurend van haardracht en haarkleur om herkenning te voorkomen. Justitie en politie stellen dat iemand op de lijst kan komen als hij verdacht wordt van een feit waarop ten minste acht jaar gevangenisstraf staat. Verdachte criminelen komen alleen op de lijst met toestemming van de hoogste baas van het OM, super-pg Harm Brouwer. Ook moet sprake zijn van een hoog risico dat de crimineel opnieuw toeslaat en moeten andere speuropties geen effect hebben gehad.

 

 

 

Lees ook:

 

Hetzelfde artikel in BN/DeStem:

http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/6044054/De-acht-most-wanted--van-Nederland.ece

 

 

6 januari 2010

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel:

 

7 januari 2010

 

Bron: www.bndestem.nl

 

 

Een van de 8 ‘most wanted’ zit al vast in België

 

 

image007

 

Frankie Eeckhout.

 

 

ZWOLLE – Een van de acht criminelen die op de ‘most wanted-lijst’ van voortvluchtige zware criminelen staat, Franky Eeckhout, blijkt in België al sinds 2008 in de gevangenis te zitten. Het Openbaar Ministerie (OM) Zwolle maakte dat woensdag bekend. De Belgische autoriteiten hebben, hoewel Eeckhout internationaal gesignaleerd stond, Nederland niet geïnformeerd over het feit dat hij daar gedetineerd zat. Een mogelijke verklaring daarvoor is, zo zei het OM, dat het feit waarvoor hij in Nederland is veroordeeld, naar het Belgische recht verjaard is. De lijst met meest gezochte criminelen werd dinsdag gepubliceerd op de website www.nationaleopsporingslijst.nl.

 

 

 

gevangenis

 

 

Eeckhout, zo staat op de website, is veroordeeld voor het plegen van ernstige zedenmisdrijven tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 6 maanden. Hiervan moet hij nog 1275 dagen uitzitten. In 1991 verkrachtte Francky Eeckhout in de provincie Zeeland twee minderjarige meisjes. Hij werd snel aangehouden, maar mocht van de rechter zijn proces in vrijheid afwachten. Eeckhout wachtte zijn veroordeling echter niet af en was sindsdien spoorloos.

 

Het Team Executie Strafvonnissen (TES), belast met de opsporing van de man, had zijn naam op de Nationale Opsporingslijst laten zetten. Op dit moment zit de man in België in TBR, wat in Nederland TBS heet. Dit betekent, is de uitleg van het OM, dat op dit moment geen zekerheid bestaat over het moment waarop de man op vrije voeten komt. Als hierover duidelijkheid is, zal bekeken worden wat de juridische mogelijkheden zijn om hem zijn straf in Nederland alsnog uit laten zitten. De in Nederland opgelegde straf verjaart in 2013. Mocht de man vrijkomen op een moment dat zijn straf in Nederland nog niet verjaard is, dan zal het TES alles in het werk stellen om te bevorderen dat hij zijn straf hier alsnog uitzit.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN