Bron: http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/7932326/Beter-dan-een-klooiende-beunhaas.ece

 

De rijdende fietsenmaker van Etten-Leur

 

“Beter dit dan een klooiende beunhaas”

 

 

fiets

 

 

Toine van Oers is een complete fietsenmaker, maar dan wel één op wielen.

 De wielen van zijn bus, waarmee hij sinds 2006 als mobiele fietsenmaker door West-Brabant rijdt.

(Zie link bovenaan)

 

 

ETTEN-LEUR - Een complete fietsenmaker, maar dan op wielen. Dat is hoe Toine van Oers zijn bedrijf Fietsherstel aan huis noemt. De Etten-Leurenaar toert sinds afgelopen nieuwjaarsdag precies vijf jaar door West-Brabant met zijn gele bus. Het was geen jongensdroom van de inmiddels 54-jarige Van Oers. Na een dienstverband van vijfentwintig jaar als accountmanager werd hij plots op straat gezet. Talloze sollicitaties leverden niets op, waarna hij in 2005 in contact kwam met de eigenaar van een mobiele fietsenwinkel in Eindhoven. “Ik vond het een geweldig initiatief én… ik zag een gat in de markt.” Nergens in West-Brabant was er op dat moment nog een fietsenwinkel die bij de mensen aan huis kwam. En dus hakte Van Oers de knoop door.

 

 

fietsherstel-aan-huis

 

www.fietsherstelaanhuis.nl

Telefoon: 06-51062370

 

 

Hij schafte een oude bestelbus aan en maakte hierin een complete werkplaats. Op 1 januari 2006 startte hij met niets. “Niemand hier kende het principe van een fietsenwinkel aan huis,” vertelt Van Oers. “Ik begon met wat advertenties in kranten en reed mee in de reclame-optocht tijdens carnaval. In de loop van 2007 begon het toen een beetje te lopen.” Bijna iedere dag had hij toen wel een klant om aan huis een fiets bij te repareren. “In de loop van de jaren is het allemaal wat gestabiliseerd. Ik heb nu een stuk of zes tot acht klanten op een dag. De meeste klanten komen uit Etten-Leur, maar ook in Breda en Roosendaal kom ik regelmatig.” In de afgelopen vijf jaar is het aantal mobiele fietsenwinkels in Nederland gegroeid van zes naar vijfenzestig. “Naast het repareren van fietsen heb ik ook allerlei accessoires en verkoop ik zelfs nieuwe fietsen. Het is goed mogelijk dat de mobiele fietsenwinkel de vaste gaat vervangen. Ik ben even compleet en kom nog aan huis ook.”

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/7932327/Einde-van-fietsenwinkels-in-zicht.ece

 

Einde van fietsenwinkels in zicht?

 

 

fietsen

 

 

Betekent de komst van steeds meer mobiele fietsenmakers het einde van de ouderwetse fietsenwinkel? Viktor Boere, eigenaar van de gelijknamige Tweewielers winkel in Etten-Leur, denkt van niet. “Ik heb amper van die dingen gehoord, alleen van wat klanten. Wij zijn veel gespecialiseerder. Als je ziet wat voor groot magazijn ik heb met losse onderdeeltjes, daar heeft hij tien bussen voor nodig.” “Mensen willen voelen wat ze kopen en dat kan daar niet,” zegt Arie van Tilborg van Fietsenwinkel de Leur. Hij kent Toine van Oers goed. “Ik verwijs soms zelfs klanten door. Hij is zeker geen in de garage prutsende beunhaas.”

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

 

8 januari 2011

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count