Bron: http://www.bndestem.nl/algemeen/brabant/7554049/De-vrouw-poetst-maar-is-daar-niet-rouwig-om.ece

 

De vrouw poetst,

maar is daar niet rouwig om

 

 

vrouwen (2)

 

 

Maar er zijn natuurlijk ook vrouwen die een nanny in dienst nemen:

 Mats en Sanne van Tongeren samen met hun nanny Marta.

 Op de achtergrond moeder Daphne.

(Zie link bovenaan)

 

 

BREDA - Huishoudelijke taken liggen in Nederlandse gezinnen vooral op het bordje van de vrouw. Maar die maakt daar nauwelijks een probleem van. Slechts zestien procent van de vrouwen is ontevreden over de ongelijke verdeling van huishoudelijke klusjes, blijkt uit het onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Sanoma Uitgevers. Ook in 2000 en 2005 is zo’n onderzoek gehouden. In vergelijking met vijf jaar geleden blijkt er weinig veranderd. Vrouwen doen nog steeds de boodschappen, koken, wassen en strijken en maken het huis schoon. Bovendien verzorgen ze de kinderen en huisdieren. En de man? Die komt, net als in 2005, niet verder dan het buiten zetten van de vuilnis, kleine huishoudelijke klusjes, de financiën regelen en de tuin.

 

Vrouwen

Veel is het niet, maar vrouwen klagen daar allerminst over, blijkt uit het onderzoek waarvoor 1332 Nederlandse vrouwen en 547 mannen zijn ondervraagd. In het onderzoek Het Fijne van Vrouwen wordt de Nederlandse vrouw breed in kaart gebracht. Hoe ziet ze zichzelf, hoe zou ze zelf willen zijn? en wat blijkt, de Nederlandse vrouwen zien zich zichzelf vooral als zorgzaam, betrouwbaar en eerlijk.

 

Goede moeder

Beweerden vrouwen in 2005 nog dat ze als een ‘interessante persoonlijkheid’ gezien wilden worden, nu vinden ze het belangrijk dat ze een goede moeder, zorgzame partner en goede vriendin zijn. Ze blijven nóg liever thuis dan vijf jaar geleden. Als de Nederlandse vrouwen wordt gevraagd hoe ze het liefst zouden willen zijn, dan noemen ze als eerste “vol zelfvertrouwen” en “aantrekkelijk om te zien.” Vrouwen vinden hun uiterlijk dus erg belangrijk, maar daar zijn ze minder tevreden over dan in 2000. Toen was 59 procent nog tevreden, nu zegt slechts 48 procent blij te zijn met hoe ze eruit zien. Maar, signaleren de onderzoekers, vrouwen zijn hier niet onzekerder door geworden. Ten opzichte van 2005 hebben ze iets meer zelfvertrouwen gekregen.

 

 

 

3 november 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN