Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/7425001/Deadline-is-niet-gehaald.ece

 

Deadline is niet gehaald,

Breda loopt miljoenen euro’s mis

 

 

kerk baronielaan 001

 

Heilig Hartkerk – Baronielaan

(Foto: Kees Wittenbols – 6 oktober 2010)

 

 

 

BREDA - Breda staat op het punt om miljoenen euro’s aan provinciesubsidie mis te lopen. Dat komt doordat het er niet naar uitziet dat vijf projecten waarvoor dit geld bestemd is op 1 januari 2011 al in uitvoering zijn. Die ‘fatale datum’ wordt door de provincie opgelegd om druk op de ontwikkeling van projecten te houden. Dat blijkt uit een rapportage over het financieringsprogramma Samen Investeren dat burgemeester en wethouders van Breda naar Gedeputeerde Staten in Den Bosch sturen. Van twee projecten staat nu al als een paal boven water dat ze de tijdslimiet niet halen.

 

Het gaat om de ontwikkeling van een “kennisatelier multifunctionele vrijetijdslocaties” van de Academy for Leisure, een onderdeel van de NHTV en om de aanleg van een parklandschap rond De Bavelse Berg, de voormalige vuilstort in Bavel. Dit laatste project is in zijn eentje al goed voor een Bossche bijdrage van 4,5 miljoen euro. Het Bredase stadsbestuur gaat ervan uit dat dit geld verloren is voor de stad.

 

 

 

image059

 

De Bavelse Berg

(Foto: Kees Wittenbols – 9 september 2008)

 

 

Voor drie andere projecten wordt de ‘termijn kritisch.’ Zowel de ontwikkeling van het evenementencomplex De Bavelse Berg, het park rond de vlakbijgelegen Gilzewouwerbeek en de reconstructie van de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan “vergen nog de nodige inspanning,” constateert het college. In 2007 hebben provincie en de vijf grote steden besloten om te investeren in honderd Brabantstad-projecten, waaronder bovenstaande.

 

 

10 oktober 2010

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel 1:

 

13 oktober 2010

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/7446006/B-en-W-begin-nu-aan-HHartkerk.ece

 

“B en W, begin nú aan H. Hartkerk”

 

BREDA - Vóór het eind van het jaar moet de eerste renovatiefase van de H. Hartkerk aan de Baronielaan begonnen zijn. Het stadsbestuur moet daartoe alles op alles zetten. Anders grijpt de stad - opnieuw - naast een subsidie van twee miljoen euro. “Een niet te accepteren zaak,” noemt voorzitter Willem Hartmans van de vereniging “Behoudt Heilig-Hartkerk” dat in een brief aan B en W. Hartmans reageert op de berichtgeving in BN De Stem van 9 oktober, over de vele provinciale subsidiemiljoenen - voor drie tot vijf projecten - die Breda per 1 januari aan de neus voorbijgaan. Op dezelfde manier liep Breda enkele jaren geleden ook al twee miljoen ríjkssubsidie voor renovatie van de H. Hartkerk mis.

 

In zijn brief wijst voorzitter Hartmans het college op zijn verantwoordelijkheid om met “de grootste spoed” de renovatie van toren en voorgevel aan te vangen. Dat is ook mogelijk, stelt de briefschrijver op grond van zeer recent contact met het stadskantoor. De bouwplannen van (eigenaar) Woonzorg Nederland voor het kerkschip zijn nu ingediend en alle overige vergunningen zouden al zijn verleend. Behalve B en W, maant Hartmans ook de politieke partijen tot “strijdbaarheid.”

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel 2:

 

15 oktober 2010

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/7456111/Willems-Het-komt-allemaal-goed-met-de-Heilig-Hartkerk.ece

 

Willems:

 “Het komt allemaal goed met de Heilig Hartkerk”

 

BREDA - Met de Heilig Hart-kerk aan de Baronielaan in Breda komt het helemaal goed. Die garantie geeft wethouder Wilbert Willems aan de gemeenteraad. Weliswaar is een benodigde subsidie van de provincie nog steeds niet binnen, maar “de laatste bureaucratische hobbels” worden volgens de wethouder snel genomen. Willems reageerde op een vraag die VVD-raadslid Patrick Ernst stelde. Die vroeg zich af of het klopt dat een subsidie van de provincie op de tocht staat, omdat de restauratie van de kerk niet voor 1 januari 2011 zou zijn opgestart. Zo stond het tenminste in BN DeStem. Willems zei dat het “allemaal niet zo dramatisch was.” “Het is een moeizaam project, maar het gaat lukken.”

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN