Bron: www.bndestem.nl

 

Dorpsraad Ulvenhout wint

in zaak Bladerpoort

 

 

image001

 

Ontwerp De Bladerpoort - Ulvenhout

 

 

ULVENHOUT - De bestuursrechter heeft gisteren de bezwaren van de dorpsraad Ulvenhout over het te bouwen wooncomplex de Bladerpoort gegrond verklaard. Dat betekent dat de door de gemeente Breda verstrekte bouwvergunning voor het zes appartementen tellende Bladerpoort (vier bouwlagen) niet voldoet.

 

De dorpsraad had de zaak, na een turbulente procedure, aanhangig gemaakt. De dorpsraad mikte daarbij vooral op het dak van het woongebouw. Gewapend met maquette werd alles uit de kast gehaald om de rechter te overtuigen. Het bestemmingsplan Kom Ulvenhout uit 1982 gaat bij nieuwbouw uit van een schilddak, met vier schuine vlakken (schilden). Volgens de dorpsraad is bij de Bladerpoort sprake van een “kap met plat,” bestaande uit vijf dakvlakken. Het volume van het pand zou de karakteristieke Dorpstraat ernstig ontsieren. Jurist Marion Schetters van de dorpsraad: “We zijn blij met de uitspraak. Gepast enthousiast, we zijn mondeling geïnformeerd.”

 

De gemeente Breda wacht met een reactie tot het vonnis op papier binnen is, over twee weken. Ulvenhout liep vorig jaar met tegen de vijftig bezwaarschriften te hoop tegen het bouwplan. De welstandscommissie van Breda werd door het stadsbestuur ‘teruggefloten’ omdat de architect van de Bladerpoort in de commissie zat. Welstand Bergen op Zoom deed een second opinion. Volgens de Ulvenhoutse dorpsraad was de opdracht voor deze welstand niet duidelijk.

 

 

Zie ook:

 

Ulvenhout in beeld

 

 

 

19 november 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN