Bron: www.bndestem.nl

 

Een á-la-carte restaurant aan de Geerkade

 

ETTEN-LEUR - Na anderhalf jaar leegstand biedt “De Ster”

aan de Geerkade in Etten-Leur weer onderdak aan een à-la-carte restaurant.

 

 

image012

 

De Zeepfabriek aan de Geerkade – Leur

(Foto: Kees Wittenbols – januari 2007)

 

 

Alex Mahieu en Johan van Es zijn met hun restaurant Saveurs van het Van Bergenplein naar het monumentale pand aan de Leurse Haven verhuisd. “We hebben er meer ruimte dan aan het Van Bergenplein. Dat is de voornaamste reden van de verhuizing. We zijn sinds een paar dagen open,” licht Mahieu toe. Aan het Van Bergenplein blijven Mahieu en Van Es een brasserie draaien. “We zijn wel van plan die zaak te verkopen,” aldus Mahieu.

 

Jeugdwelzijnsinstelling De Zuidwester, die haar hoofdkantoor in De Ster heeft, heeft sinds 2008 gezocht naar een nieuwe uitbater voor het restaurant ofwel “De Zeepfabriek.” Volgens directeur/bestuurder Erwin Höppener van De Zuidwester is het “vooral aan de financieel ongunstige tijd” te wijten dat het restaurantgedeelte anderhalf jaar leeg heeft gestaan. De Ster is vier jaar geleden voor 1,4 miljoen euro gerestaureerd, waarna Zuidwester en restaurant het in 2006 in gebruiknamen. Het restaurant heeft daarna ook leerwerkplaatsen geboden aan Zuidwester-pupillen. In 2008 sloot het na het vertrek van de bedrijfsleider en chef-kok. Het is nu niet meer de bedoeling dat het restaurant leerwerkplaatsen aanbiedt.

 

 

 

 

Zie ook:

 

Leur in beeld

 

 

 

27 januari 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN