Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/5705001/Wachten-in-knusse-bushuiskamer.ece

 

Een bushokje met vloerbedekking

en nog veel meer

 

bushokje_nike

 

 

ZEVENBERGEN – Verbaasd wrijven de buspassagiers in de vroege vrijdagochtend de laatste slaap uit de ogen. Zien ze het goed? Een bushokje met vloerbedekking, gordijnen en een tafeltje met daarop een lampje, glazen jus en krakende croissants! Ze zien het goed. “Het duurde even voor de eerste bussen die hier stopten, weer verder konden rijden,” zegt Ronald Schoone van Schoone Woonwensen uit Zevenbergen. “De mensen die uitstapten, bleven staan om het eens goed te bekijken en blokkeerden de ingang van de bus. Wel grappig om te zien.”

 

Ronald Schoone werd niet zo lang geleden benaderd door Zevenbergenaar Eldon Buzink (21) die zich al geruime tijd ergert aan het vandalisme dat regelmatig Zevenbergse bushokjes treft. Buzink, die in Breda aan de Avans Hogeschool commerciële economie studeert: “Ik heb aan Zomerland bij de Galgenweg gewoond. Het bushokje daar is meer dan eens doelwit geweest van vandalen. Het zit vrijwel altijd onder de graffiti en ruiten worden ingegooid. Nou, dat is niet bepaald een goede manier van fraai versieren, vind ik.” Dat kan anders, bedacht Eldon Buzink en benaderde de gemeente Moerdijk met het idee enkele bushokjes op een veel leukere manier aan te kleden. “We kregen een mailtje van hem,” zegt wethouder Marjolein de Wit. “Prima idee vonden we. Volgens mij was dat weer een verrassing voor hem.” Ook vervoerder Veolia schaarde zich achter de actie en de afspraak met Ronald Schoone was snel gemaakt. “Eldon heeft stage bij ons gelopen en we hebben meteen ja gezegd.” Om 4.00 uur ‘s nachts begon de aankleding van de bushokjes aan de St. Jorisstraat, de Galgenweg en de Stationsstraat. Anderhalf uur later hadden de bushokjes de uitstraling van een warme huiskamer. Mooi op tijd om rond 6.00 uur de eerste buspassagiers te verrassen.

 

Eldon: “Want het moest echt een verrassing zijn voor de mensen die regelmatig met de bus reizen. Dat is prima gelukt. De passagiers reageren overigens aardig. Iedereen vindt het een leuke manier om de vernielzucht aan de bushokjes op een positieve manier onder de aandacht te brengen.” Ergens in het gemeentehuis liggen ongetwijfeld financiële cijfers over het herstellen van vernielde bushokjes in de gemeente Moerdijk. Maar wethouder Marjolein de Wit heeft ze niet paraat. “Ongetwijfeld zal de schade binnen de gemeente behoorlijk zijn. Het zal duidelijk zijn dat we deze ‘versieringen’ veel beter vinden. Het is een ludiek idee met een serieuze ondertoon. Bovendien is dit ook een mooie manier om het openbaar vervoer nog eens goed onder de aandacht te brengen. Natuurlijk verbieden we niemand met de auto te reizen, maar we zeggen wel: kijk ook naar het openbaar vervoer. Dat is vaak een goed alternatief.”

 

De bloemen die ze meegebracht heeft voor Eldon Buzink staan in een bak naast de conifeer die bij het bushokje staat en de warme koffie smaakt uitstekend in de frisse ochtend. Eldon Buzink is tevreden. “Veel mensen vroegen me of het wat te maken heeft met mijn studie aan de Hogeschool. Absoluut niet. Ik wil alleen maar laten zien dat het ‘versieren’ van bushokjes ook zonder vernielingen kan. Als die boodschap overkomt, ben ik inderdaad een tevreden mens.”

 

 

Zie ook:

 

Zevenbergen in beeld

 

 

 

24 oktober 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN