Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/5355483/De-vele-gezichten-van-Twins-te-boek-gesteld.ece

 

Een jubileumboek voor Twins

 

“De vele gezichten van Twins te boek gesteld”

 

 

twins

 

 

Bert Huijben, Rees van Gestel en voorzitter Geert Snellen zijn al een jaar bezig

met het jubileumboek voor het 40-jarig bestaan van de honk- en softbalvereniging.

 

 

OOSTERHOUT - Bergen archiefmateriaal hebben ze doorgewerkt. Met waar engelengeduld, want zoals voorzitter Geert Snellen zelf toegeeft: spullen handig archiveren hoort niet bij de vele talenten van de Oosterhoutse honk- en softbalvereniging Twins. Nu ligt het jubileumboek bij de drukker. Veel dikker en omvangrijker dan de bedoeling was. Want die bergen archiefmateriaal bevatten zó veel grappige foto’s, leuke anekdotes en opvallende krantenknipsels, dat Bert Huijben en Rees van Gestel het niet in minder dan honderd pagina’s konden vatten. Zij werkten een jaar, samen met Peter de Jong, aan het jubileumboek over veertig jaar Twins.

 

 

honkbal

 

 

“We hebben al snel besloten interviews met opvallende Twins-leden in het boek op te nemen,” zegt Van Gestel. Huijben: “De mensen maken immers de vereniging.” Ze kozen tien mensen uit voor een uitgebreid interview. Cor Abbenhuis bijvoorbeeld, die jaren de scepter zwaaide over de keuken van Twins. “Vaak was ze hier al om vijf uur ‘s ochtends, op haar fietsje vanuit Oosterheide.” Zeventien andere (oud-)leden gaven een kleiner interview voor het jubileumboek. Van Gestel: “Het boek geeft een heel divers beeld van de band die mensen met onze vereniging hebben. Door die interviews konden we laten zien wat de vereniging voor mensen betekent.” Huijben: “Bovendien hebben we zo veel mogelijk foto’s in het boek opgenomen. De gezichten van Twins kregen een prominente plek in het boek.” Na al die snuffelsessies in oud materiaal en al die interviews met prominente (oud-)leden, denken ze een beeld te kunnen schetsen van het karakter van de vereniging. “Zelf vind ik het typerend dat Twins een echte familievereniging is,” zegt voorzitter Snellen. “Dat heeft ook te maken met het karakter van de sport; je weet van tevoren nooit hoe lang een honk- of softbalwedstrijd gaat duren. Mensen zijn vaak hele dagen met de sport bezig, dus komen hun gezinnen gezellig mee.”

 

Van Gestel: “Er zitten inmiddels kinderen bij de jongste jeugdteams die niet alleen ouders hebben die bij Twins hebben gespeeld, maar ook grootouders. Veel honkballers zijn heel intensief met hun sport en dus met de vereniging bezig.” Misschien dat er daarom zoveel Twins-huwelijken zijn gesloten, grijnst Huijben. “We hebben er zeker dertig geteld.” Twins bestaat 10 augustus precies 40 jaar, maar viert dat vanwege de vakantie een maand later. Op 4, 12 en 19 september zijn er festiviteiten op het sportpark bij de Slotbosse Toren. Die maand wordt ook het jubileumboek gepresenteerd.

 

 

Zie ook:

 

http://www.twins-sc.com/Pages/Home.php

 

Oosterhout in beeld

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Honkbal

 

 

 

10 augustus 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count