Bron: BN-DeStem

 

Een levensgevaarlijke situatie

 

 

ossendrechtseweg

 

 

Mark Almekinders stuurde onder meer deze foto naar de gemeente.

 De situatie voor zijn deur aan de Ossendrechtseweg in Hoogerheide is volgens hem soms erg gevaarlijk.

 Foto: Mark Almekinders.

 

 

 

HOOGERHEIDE - Mark Almekinders vindt zichzelf bepaald geen klager.

 

 

Maar ook bij de Hoogerheidense bewoner van de Ossendrechtseweg zijn er grenzen. In januari 2007 schreven hij en zijn buurman Frans Schroeijers de eerste brieven aan het college, waarin ze de gevaarlijke situatie voor hun deur aangaven. Auto's, bussen en trucks die uitwijken, rijden over fietspad en stoep. “Levensgevaarlijk. Ook voor ons als we de voordeur uitstappen. En na anderhalf jaar ben ik niks opgeschoten,” verzucht hij.

 

Veel burgers klagen over verkeersoverlast. Logisch. Er zijn steeds meer tweeverdieners en dus meer auto's. De Ossendrechtseweg was, voordat op de weg setjes bloembakken werden geplaatst, aantrekkelijk om te hard te rijden. Door de bloembakken ontstond bij het woonzorgcomplex van SDW en bij de nummers 55 en 57 een nieuw probleem. Overleg volgde. Maar Almekinders en Schroeijers werden niet uitgenodigd. “Symptomatisch,” zegt Almekinders. Na de brief in januari kreeg hij een ontvangstbevestiging. In juli gebeld, de ambtenaar zou terugbellen. In augustus weer gebeld en met een ambtenaar de mogelijkheden besproken. De brief was zoek, paaltjes te gevaarlijk en volgens de politie reed “maar 5 procent” van de weggebruikers over fietspad of stoep.

 

 

 

image016

 

Zicht in de Ossendrechtseweg, gezien vanuit het kruispunt met de Scheldeweg / Huijbergseweg.

(Foto: Kees Wittenbols – 5 augustus 2008).

 

 

Telefoontjes en excuses volgen elkaar op. “Via ABZ vroeg ik aandacht. Recentelijk hoorde ik dat de zaak naar een andere ambtenaar is overgegaan.” De oplossing lijkt hem simpel. “Maak langs het pad een hoge stoeprand. De auto rijdt voorzichtiger en fietser, voetganger en wij zijn veilig. Gemeentewoordvoerder Jan Prop wijt het aan de reorganisatie en een ongelukkige samenloop van omstandigheden. “Binnen de afdeling heeft het de hoogste prioriteit. Portefeuillehouder Jaspers is zelfs op zijn vakantieadres gemaild. De gemeente gaat er op de kortste termijn mee aan de slag.”

 

 

Zie ook: Hoogerheide in beeld

 

 

 

12 september 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count