Bron: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/6528235/Een-toeristische-trip-door-Halderberge.ece

 

Een toeristische trip door Halderberge

 

 

Journalisten uit heel het land kregen een rondleiding in de basiliek in Oudenbosch,

onder leiding van Hans Douma, manager van hotel De Reiskoffer.

 

 

image010

 

Basiliek van Oudenbosch

(Foto: Kees Wittenbols – 29 juli 2009)

 

 

OUDENBOSCH - De Toeristische Initiatiefgroep Halderberge had zaterdag een aantal journalisten van toeristische vakbladen uitgenodigd om Halderberge toeristisch nog meer op de kaart te zetten. “Wij hebben heel veel op toeristisch gebied binnen onze gemeentegrenzen. Daar willen wij meer bekendheid aan geven,” aldus initiatiefnemer Hans Douma, bedrijfsleider van het Golden Tulip hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd. De ongeveer twintig gasten uit Nederland en België werden vrijdagavond ontvangen en bezochten die avond de toeristische parel van Halderberge, de Basiliek. “Het is een indrukwekkend en prachtig gebouw. Je waant je een beetje in Rome,” aldus Dirk Dupon van het blad de Kampeertoerist uit België. Ook Lidy Verdoolaege van het blad Bloemen en Planten was zaterdagmiddag nog onder de indruk van het bezoek aan de Basiliek. “Ik ga in oktober naar Rome en dan is het leuk om deze basiliek, waar de St. Pieter uit Rome model voor stond, te vergelijken met het monument in Rome,” aldus de journaliste.

 

Zaterdagmorgen ging het gezelschap in alle vroegte in de jachthaven aan boord van een rondvaartboot voor een tocht over de Mark en Dintel. “Het was een mooie rondvaart. Ik heb nooit geweten dat de omgeving van Halderberge vanaf het water zo prachtig is,” zegt Ed Arons, journalist van het Katholiek Weekblad uit Den Bosch. “Ik ken Oudenbosch wel een beetje. Mijn vader gaf hier vioolles,” aldus de oud-Roosendaler. Na de boottocht werden bosbad Hoeven bezocht, om vervolgens een rondvlucht te maken vanaf vliegveld Seppe. “Het was indrukwekkend. De omgeving is prachtig en er zijn campings voor de kampeerder en caravanbezitters. Goede fietsroutes en vooral vriendelijke mensen. Ik denk dat dit gebied bij mensen in België nog niet bekend is, terwijl het naast de deur ligt. Het biedt toeristische mogelijkheden voor iedereen,” reageert Dirk Dupon van het Belgische blad De Kampeertoerist.

 

Het toetje was een bezoek aan het prachtige Arboretum Oudenbosch, met een unieke collectie bomen, struiken en planten in de voormalige kloostertuin van de broeders van Saint Louis. “Het is schitterend. Ik kom volgende maand zeker terug als veel bomen in bloei staan. Het is een unieke verzameling en zeker de moeite waard om te bezoeken,” zegt Lidy Verdoogelaege van Bloemen en Planten, die daaraan toevoegt er zeker een of meer artikelen in haar blad aan te wijden. Wethouder Jan van Hoek trok de hele dag met het gezelschap op. “Halderberge is toeristisch een imposante gemeente en zeker de moeite waard om op de toeristische kaart gezet te worden. Een pluim aan de Toeristische Initiatiefgroep Halderberge en zeker initiatiefnemer Hans Douma,” aldus de wethouder.

 

 

Zie ook:

 

Oudenbosch in beeld

Alle dorpen rond Breda in beeld

 

 

 

12 april 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count