Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/7412525/Een-zondagskind-dat-op-101010-100-wordt.ece

 

Een zondagskind dat

op 10-10-10 honderd wordt

 

 

image002

 

 

De oud-Bredase Marie-Thérèse Rompa-Meijer woont

al weer vele jaren riant in Meersel-Dreef.

Zondag wordt ze honderd.

 

 

MEERSEL-DREEF – “Ik zeg altijd: Ik ben geboren op 10-10-10. Dan zie je de mensen rekenen, zeker de laatste jaren. En nu word ik honderd: op 10-10-2010. Mooi toch? En het is nog zondag ook. Ja, ik voel me een echt zondagskind.” Marie-Thérèse Rompa-Meijer zag (bijna) honderd jaar geleden het levenslicht op een mooie datum. “Ik heb ook precies tien jaar voor de klas gestaan. En ik kreeg daarna zelf tien kinderen,” vertelt de nog zeer levenslustige oud-Bredase, die al jaren in Meersel-Dreef (B) woont. Zondag is het de hele dag groot feest. Thea (“zo noemt iedereen me”) kijkt er naar uit. Ze heeft behalve tien kinderen, ook 24 kleinkinderen en zeventien achterkleinkinderen. “En twee op komst.” Ze vindt het heerlijk om die allemaal om haar heen te hebben. De familieleden komen regelmatig bij haar langs. “En ik stuur ze ook vaak e-mailtjes,” zegt de bijdetijdse eeuweling. “Daar staat mijn computer.” Haar dochter Marie-Thérèse: “Ja, mama is nog erg pienter. Ze scrabbelt heel veel en dat gaat met het mes op tafel, hoor.”

 

Thea rijdt ook nog vrijwel iedere dag in haar auto. “In België hoef je als oudere niet gekeurd te worden. Blij toe, want ik zou mijn autootje niet kunnen missen. Ik rij alleen maar op binnenwegen, hoor. En ook niet in het donker. Mijn dochter rijdt af en toe mee om te kijken of het nog verantwoord is, want als het echt niet meer gaat, stop ik.” Ze beseft heel goed dat ze geluk heeft met haar gezondheid. “Daar ben ik erg dankbaar voor.” Tot drie jaar terug zwom ze nog iedere dag in het zwembad in haar grote huis in Meersel-Dreef. “Dat werd helaas te inspannend. Ik moet het een klein beetje rustig aan doen.”

 

Thea heeft goede herinneringen aan Breda. Ze woonde na haar huwelijk in 1940 jarenlang met haar man Piet (in 1998 overleden) en hun kinderen in het markante ‘kasteeltje’ aan de Oosterhoutseweg. Echtgenoot Piet (“een erg lieve man, heel creatief”) was directeur van een leerfirma in Rijen. “Twee zoons zitten nog steeds in de directie.” Ze lacht: “Ik vind het zo onbegrijpelijk dat ik honderd word. Zo voel ik me helemaal niet. Maar laatst realiseerde ik me opeens dat ik al acht kinderen heb van boven de zestig. Dus tja, dan kan het best dat ik inderdaad honderd jaar word.”

 

 

Zie ook:

 

Meersel-Dreef in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

7 oktober 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN