Bron: www.bndestem.nl

 

Eigenlijk is het heel logisch

 

marianne danhieux

 

Marianne Danhieux

(Foto: PZC)

 

 

Eerlijk gezegd had ze zelf nooit gedacht aan het schrijven van een boek. Maar toen Marianne Danhieux, eigenaar van een praktijk voor dierenhomeopathie in de polder bij Hoofdplaat, van alle kanten hoorde dat ze haar kennis toch écht eens op papier moest zetten, kwam ze helemaal los. Het leidde meteen tot drie boeken.

 

“Makkelijk leesbaar,” hoort Danhieux van mensen die haar werk al onder ogen hadden. “En dat was nou net de bedoeling,” geeft ze aan. “De boeken moeten laagdrempelig zijn.” Het eerste werk, Hoe begrijp ik mijn hond en hoe kan ik hem helpen, beschouwt ze als een basisboek. “Ik leg uit hoe je aan een hond kunt zien hoe hij zich voelt en waarom hij zich op een bepaalde manier gedraagt. Verder schrijf ik op wat homeopathie doet en betekent en geef ik aan wat je moet doen als je hond een bepaalde aandoening heeft.”

 

De andere twee boeken, Geef je dier een bloem en Het oosterse element bij je dier, gaan dieper in op onderwerpen uit het basisboek. “Geef je dier een bloem gaat over het karakter van een dier: waarom toont hij bepaalde emoties en hoe kun je daar mee omgaan.” Het derde boek legt Aziatische visies en geneeswijzen uit. Danhieux gaat in haar boeken vooral uit van honden, maar ook bezitters van andere dieren kunnen baat hebben bij met name de ‘uitbreidingsboeken.’ “Ik denk vooral aan paarden- en kattenbezitters. Het principe is voor alle dieren en ook de mens, hetzelfde. Zelfs voor een olifant gaat dit op.” Danhieux koppelt in de werken theorie aan voorbeelden uit de praktijk. “Denk maar aan tips over waar je bijvoorbeeld het beste een paard kan stallen. Als zo’n beest een rustig karakter heeft, raad ik aan het dier niet naast de kantine te zetten.”

 

De schrijfster is geen onbekende in de wereld van dierenhomeopathie. Ze heeft haar eigen praktijk, wordt regelmatig gevraagd voor lezingen en symposia en heeft een dierenkruidenlijn. Dierenhomeopathie wordt steeds meer erkend, geeft Danhieux aan. “Eigenlijk logisch. Homeopathie gaat uit van de natuur, maar de reguliere geneeswijzen, waar bijna iedereen in gelooft, uiteindelijk ook. Veel mensen beseffen dat niet. Neem nou aspirine. Weet je waar dat van gemaakt wordt? De bast van de witte wilg. Ik bedoel maar.” De drie werken van Danhieux, die respectievelijk 17,95, 14,95 en 12,95 euro kosten, zijn te koop bij de boekhandels Basting in Oostburg en Van Remortel in Sluis en te bestellen bij de schrijfster zelf via: 0654912609.

 

 

 

29 oktober 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN