Bron: www.bndestem.nl

 

Er is juist méér politie nodig in Etten-Leur

 

 

politie achtergrond

 

 

ETTEN-LEUR - Voorzitter Otto van Baal van de VVD-gemeenteraadsfractie in Etten-Leur roept de hulp in van zijn partijleider Mark Rutte om meer politie op straat te krijgen.

 

 

Van Baal vraagt Rutte in een brief het onderwerp volgende maand aan te kaarten tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. Minister Guusje ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken is van plan volgend jaar 160 tot 190 miljoen euro te bezuinigen op de politie. Voor het korps Midden- en West-Brabant (MWB), waaronder het politieteam Etten-Leur, Rucphen en Zundert valt, zou het neerkomen op een vermindering met 250 arbeidsplaatsen (ongeveer tien procent van de huidige sterkte). “Dat druist in tegen ons streven om juist meer politie op straat te hebben,” licht Van Baal toe. Hij is het eens met de kritiek die MWB-korpsbeheerder Ruud Vreeman, burgemeester van Tilburg, eerder schriftelijk heeft geuit op het bezuinigingsplan. De 25 andere burgemeesters in Midden- en West-Brabant ondersteunen het standpunt van korpsbeheerder Vreeman, dat als de bezuinigingen doorgaan “het op peil houden van het huidige veiligheidsniveau in de regio in de toekomst niet meer te realiseren is.”

 

 

image056

 

Rotonde Parklaan – Etten-Leur

(Foto: Kees Wittenbols – 29 juli 2009)

 

 

Van Baal: “Er komt juist steeds meer werk op de politie af. We hebben meer evenementen bijvoorbeeld. Moeten die het doen met minder inzet van de politie? In Etten-Leur hebben we ook te stellen met drugsdealers op straat. Als de coffeeshops in Roosendaal en Bergen op Zoom zo meteen definitief sluiten, wordt dat waarschijnlijk alleen maar erger. Vergeet bovendien niet dat de grenspost Hazeldonk onder het politieteam Etten-Leur, Zundert en Rucphen valt.” Dat politieteam is ruim twee jaar geleden ontstaan na het samengaan van de drie afzonderlijke teams. Het bedient een gebied met bijna 85.000 inwoners. Het telt 53 voltijdkrachten en zes vrijwilligers. Voor de zogenoemde noodhulp/surveillance maakt het gebruik van andere politiemensen.

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld Deel 1

Etten in beeld Deel 2

Leur in beeld

 

 

 

11 augustus 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count