Bron: www.bndestem.nl

 

Er komt een kinderdagverblijf

 op de Markt in Etten-Leur

 

 

 

image048

 

Markt – Etten-Leur

(Foto: Kees Wittenbols – 6 april 2009)

 

 

www.bellefleur.nl

 

 

ETTEN-LEUR - Kindercentrum Bellefleur uit Breda opent na de zomervakantie een kinderdagverblijf op de Markt in Etten-Leur. In het voormalige winkelpand aan de Markt 98 komt op de benedenverdieping ruimte voor 52 kinderen in de leeftijd van nul tot en met vier jaar. Projectontwikkelaar Maas-Jacobs gaat het leegstaande pand renoveren. Met het bouwplan verdwijnt weer een onderkomen pand uit het straatbeeld van de Markt. Maas-Jacobs liet al verschillende panden op de Markt opknappen of zette nieuwbouw neer.

 

Volgens eigenaresse van Bellefleur, Astrid Boot, is er voldoende belangstelling voor het kinderdagverblijf. Boot: “Nu de regelgeving voor gastouders is aangescherpt, haken veel gastouders af. Daarom durfden we het aan om in Etten-Leur een locatie te openen. De markt voor kinderopvang was hier bijna verzadigd, maar nu zijn weer veel mensen op zoek naar opvangadressen. We hebben al 25 aanmeldingen binnen.” Bellefleur heeft vier kinderdagverblijven in Breda. Het pand op de Markt wordt de eerste vestiging buiten Breda. Het is de bedoeling dat de Etten-Leurse locatie in september dit jaar open gaat. Boot bekijkt verder in overleg met de besturen van basisscholen D’n Overkant en de Vincent van Goghschool of er behoefte is aan buitenschoolse opvang. Maas-Jacobs begint eind juni met de renovatie van het pand.

 

De voormalige bakkerij, waar later tijdelijk slagerij Michel den Hartog was gevestigd, staat inmiddels alweer twee jaar leeg. En dat is vooral aan de buitenkant goed te zien aan de graffiti. In het oorspronkelijke plan van Maas-Jacobs Vastgoed BV zou het gebouw tegen de vlakte gaan en plaats maken voor nieuwbouw met zes appartementen en garageboxen. Projectontwikkelaar René Maas: “We hebben besloten om dat plan stop te zetten. Het blijkt op die locatie wat lastiger te zijn om appartementen aan te bieden. Het slaat niet aan. Verder kwam de crisis er nog eens overheen.” “Daarom hebben we het over een andere boeg gegooid en gaan we renoveren. Op de benedenverdieping komt het kinderdagverblijf. De tweede verdieping kan door het kinderdagverblijf als opslagruimte gebruikt worden. Hier komen geen appartementen.” Achter het pand ligt nog een tuin die het kinderdagverblijf kan gebruiken als speelruimte voor de kinderen.

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

 

 

 

18 mei 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count