Bron: www.bndestem.nl

 

Er komt een nieuwe woonwijk in Hulten

 

 

HULTEN - De kleinste kern van de gemeente Gilze en Rijen krijgt een nieuwe woonwijk.

 

 

 

oude baan

 

 

Op de locatie van het huidige trapveld aan de Oude Baan en een aangrenzend perceel komen 25 woningen. Op de naastgelegen grond wil de gemeente nog eens tien woningen in het kader van de provinciale regeling “ruimte voor ruimte” realiseren. De laatste keer dat het dorp met een kleine woonwijk is uitgebreid, dateert van halverwege de jaren tachtig. “Sindsdien wordt er af en toe een woning gebouwd,” zegt wethouder Lau Lavooij. “Maar voor Hulten geldt een beetje hetzelfde als voor Molenschot. Ook daar zijn belemmeringen in verband met de vliegbasis. We kunnen de kern niet zomaar uitbreiden.” Toch is de wethouder ervan overtuigd dat het nieuwste plan kans van slagen heeft en de provincie hieraan meewerkt. De gemeente is al in het bezit van de benodigde gronden.

 

 

image038

 

Zicht in de Oude Baan (richting Tilburg)

(Deze situatie blijft voorlopig)

(Foto: Kees Wittenbols – 5 mei 2008)

 

 

De 25 woningen komen deels op het trapveldje aan de Oude Baan en deels op aangrenzende percelen. Het sportveld wordt hiervoor verplaatst en komt verder naar het noorden te liggen. Rechts van het huidige veld heeft de gemeente plannen om nog eens tien grote vrijstaande woningen te realiseren. “Deze kunnen worden gebouwd in het kader van de ruimte voor ruimte-regeling van de provincie,” zegt Lavooij. “Daarbij worden stallen in het buitengebied afgebroken. Daarvoor in de plaats kunnen we grote bouwkavels uitgeven.”

 

 

image036

 

Hoeve aan de Oude Baan

(Vlak hierachter komt de nieuwbouw)

(Foto: Kees Wittenbols – 5 mei 2008)

 

 

De wethouder hoopt volgend jaar al met de bouw van de eerste fase te beginnen. Daarvoor moet eerst nog het bestemmingsplan worden aangepast. “De woonwijk wordt in fases gebouwd,” zegt Lavooij. “Van de 25 woningen valt 25 procent in de goedkope sector, 50 procent in de betaalbare categorie en 25 procent is duurder. Ik hoop dat we over een jaar al met de bouw kunnen beginnen.”

 

Volgens Lavooij is er vraag naar nieuwbouwwoningen in Hulten. “De afgelopen jaren heeft de werkgroep Leefbaarheid Hulten meerdere malen dergelijke verzoeken weggelegd. Daarbij hebben ze aangetoond dat een aantal jongeren toch graag in het dorp wil blijven wonen, maar nu noodgedwongen uitwijkt naar andere plaatsen.”

 

 

Zie ook:

 

Hulten in beeld

 

 

 

20 maart 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count