Bron: www.bndestem.nl

 

Etten-Leurse chicklit breekt alle records

 

 

http://www.styletoday.nl/wp-content/uploads/2008/11/chantal-van-gastel_credit-g.jpg

 

Chantal van Gastel

 

 

ETTEN-LEUR - De debuutroman “Zwaar Verliefd” van de Etten-Leurse auteur Chantal van Gastel (28) is al na vier weken aan zijn tweede druk toe.

 

 

Volgens uitgeverij The House of Books is dat een opmerkelijk resultaat. De eerste oplage van achtduizend exemplaren is tussentijds al verhoogd naar tienduizend. Nu komen daar nog eens drieduizend exemplaren bij. “Voor een debuut met zo'n grote oplage, is het erg bijzonder dat er binnen vier weken al een tweede druk komt. Het boek loopt zo goed dat we nog meer drukken verwachten,” aldus uitgever Margot Eggenhuizen. Volgens Eggenhuizen breekt Van Gastel met de snelle verkoop het record van Sophie Kinsella, de beste chicklit ter wereld, die bij haar debuut (Shopaholic) in Nederland slechts een oplage van vijfduizend exemplaren had. Eggenhuizen: “Van Gastel is de eerste Nederlandse chicklit die we uitbrengen. We kunnen wel spreken van een groot succes.”

 

Van Gastel: “Ik had nooit verwacht dat het zo goed zou gaan. Dat had ik niet durven hopen. Ik krijg ook heel veel leuke reacties, ook op allerlei boekensites.” Volgens Van Gastel werkt ze inmiddels aan een vervolg op Zwaar Verliefd. “Ik ben aan het werk. Het wordt een vervolgverhaal met dezelfde hoofdpersonen. Om me in te leven heb ik een tijd meegedraaid met een dierenkliniek.” Zwaar Verliefd is op de site www.chicklit.nl genomineerd als beste chicklit van het jaar 2008.

 

 

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

 

 

4 december 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count