dm_logo

 

 

Fabergé-ei verkocht voor recordprijs van bijna

9 miljoen pond

 

 

Is het kunst of is het kitsch?

 

 

faberge ei

 

 

 

Het 'Rothschild-ei' van Fabergé, waarvan het bestaan tot voor kort enkel gekend was door zijn eigenaars, is woensdag verkocht voor bijna negen miljoen pond (12,5 miljoen euro). Dat is het hoogste bedrag dat ooit voor een Russisch kunstvoorwerp werd betaald.

 

De Russische tsaren lieten de eieren uit kostbare materialen vervaardigen door de goudsmid Peter Carl Fabergé. De Fabergé-eieren, met binnenin een kostbaar kleinood, dienden als paasgeschenk.

 

De koper van het Fabergé-ei is een Rus. Zijn identiteit is niet bekend. Met de premie van de koper, moet hij in totaal 8.980.500 pond betalen. Volgens schattingen was het ei 6 tot 9 miljoen pond waard. "Het is fantastisch, het vorige record van bijna twee miljoen pond is gebroken," zegt de directeur van Russische kunstvoorwerpen bij Christie's, Anthony Philips.

 

Het vorige recordbedrag dat voor een Russisch kunstvoorwerp betaald werd, stond op het Winterei van Fabergé. Dat ging op 19 april 2002 voor 9,58 miljoen dollar (6,62 miljoen pond) onder de hamer op de veiling van Christie's in New York.

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

28 november 2007

 

Home

 

stats count

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN