Het fascistische beest ontwaakt

 

Door: Franklin ter Horst.

(Aangemaakt: december 2001)

(Laatste bewerking: 10 januari 2008)

 

 

 

Op 1 december 2001 was de wereld getuige van de grootste neonazi mars in Berlijn sinds 1945. Zo’n 4000 neonazi’s afkomstig uit verschillende Europese landen waren bijeengekomen, om hun ongenoegen kenbaar te maken tegen een omstreden Wehrmacht-tentoonstelling, over oorlogsmisdaden aan het Oostfront begaan door Duitse soldaten. De tentoonstelling toonde onomstotelijk de betrokkenheid aan van de Wehrmacht bij de moord op (joodse) burgers in Oost-Europa tijdens de Tweede Wereld Oorlog. De neonazi’s vonden de expositie een belediging voor ‘de dappere Duitse soldaten en het Vaderland.’ De planning van de organisatie was om de protestmars door de voormalige joodse wijk in Berlijn-Centrum te voeren en langs de gerenoveerde synagoge aan de Oranienburgerstraat, maar dat werd verijdeld. De internationale media waren er als de kippen bij om de optocht van de neonazi’s en skinheads in hun ‘bomberjacks’ en zwarte laarzen te verslaan. Deze mars volgde op een andere georganiseerde neonazi mars die plaatsvond in Leipzig op 1 september 2001. Duitsland is al enige tijd in de ban van rechts-radicalen. Het aantal actieve neonazi’s en skinheads is de grens van 10.000 inmiddels ruimschoots overschreden.

 

Op 28-10-2003 werden in Sleeswijk-Holstein een groep neonazi’s van de groep "Combat 18" opgepakt, alsmede lijsten met instructies voor het vervaardigen van bommen. Eerder al waren wapens in beslag genomen. Ook heeft de Duitse politie ternauwernood een aanslag van neo-nazi’s weten te voorkomen op het Joods centrum in Munchen. Ze waren van plan geweest om gedurende de herdenking van de Kristallnacht op 9-11-2003, dit centrum op te blazen. Tijdens de Kristallnacht op 9 november 1938 trokken georganiseerde bendes van nazi jongeren op strooptocht door de Joodse wijken in Duitsland, Oostenrijk en Sudetenland. Daarbij werden ca. 100 joden vermoord, 7500 joodse winkels verwoest, tussen 26.000 en 30.000 joden gearresteerd en naar concentratiekampen afgevoerd en over de 2000 synagogen verbrand. In Augustus 2004 heeft de Duitse politie 105 mensen opgepakt bij de jaarlijkse demonstratie van neonazi’s ter gelegenheid van de herdenking van de sterfdag van Rudolf Hess. De meeste arrestanten droegen wapens of kleding met nazi-symbolen. Er waren 3800 neonazi’s bijeengekomen om hun held te gedenken. Rudolf Hess (93) pleegde in 1987 zelfmoord in een gevangenis. In 1946 kreeg hij levenslang voor zijn aandeel in de Tweede Wereldoorlog.

 

 

Rudol-Hess

 

Rudolf Hess

 

 

Net als andere Europese lidstaten, duiken de bruinhemden ook op in verschillende voormalige Oostbloklanden en is een toename te zien van racistisch geweld, antisemitische aanvallen en racistische bedreigingen door neonazistische organisaties. Tientallen gemaskerde neonazi’s marcheerden begin 2003 door de straten van de Tsjechische hoofdstad Praag. In de souvenirwinkels liggen zelfs Hitlerpoppetjes. In Hongarije haalden ze de Britse Holocaustontkenner, de historicus David Irving, naar Boedapest om voor de Hongaarse televisie te verkondigen, dat de glorierijke opstand tegen de Russen in 1956 niets minder was geweest dan een revolte tegen het ‘jodenregime.’

 

 

david irving

 

De Britse Holocaustontkenner: David Irving

 

 

In Denemarken is een neonazistische radio actief die propaganda de ether instuurt voor internationale neonazistische bewegingen. Nazi-symbolen, complete SS-uniformen en portretten van Adolf Hitler worden weer levendig verhandeld in Europa. In het boek "The Beast Reawakens" gaat de Amerikaanse auteur Martin. A. Lee in op de oorsprong en ontwikkeling van hedendaagse neofascistische netwerken in Duitsland, Amerika en Rusland. Er is volgens hem sprake van internationale samenwerking tussen de grootste neonazistische organisaties. Deze samenwerking breidt zich steeds verder uit en vormt een steeds grotere bedreiging voor de democratische rechtsorde, aldus Lee. Hij onderzoekt waarom een beweging, die rond de veertig miljoen mensenlevens op zijn geweten heeft, zich vandaag weer mag verheugen op een sterk groeiende belangstelling. Een van de "idolen" van de neonazi’s is de ex SS-officier Otto Skorzeny, die tijdens de oorlog samenwerkte met Reinhard Gehlen, de baas van Hitlers geheime dienst. Na de oorlog is Skorzeny de spil geweest van tal van nazi groeperingen. Hij was tevens hoofd van Odessa, een hulporganisatie die oorlogsmisdadigers naar veiliger oorden bracht.

 

Met ondersteuning van o.a. CIA topman Allen Dulles, kon Skorzeny zijn fascistische netwerken over Europa heentrekken. In 1953 dook hij als goede vriend van Nasser op in Egypte om mee te helpen bij de oprichting van de Egyptische geheime dienst. Hoewel Skorzeny niets moest hebben van Arabieren, kon hij instemmen met hun bloeddorst tegenover de Joden.

 

 

otto skorzeny

 

Otto Skorzeny

 

 

Om dezelfde reden kreeg ook de voormalige PA?PLO aartsterrorist Jasser Arafat samen met andere jonge Arabieren een militaire training van Skorzeny. Deze relatie was ontstaan toen Arafat bouwkunde studeerde aan de Universiteit van Cairo. Arafat was een neef van de Groot-Moefti van Jeruzalem, de man die Hitler voorstelde om de Joden te helpen doden. Hij was voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog een overtuigde medestander van de nationaal-socialisten. Tijdens de oorlog was de Moefti de oprichter van een islamitische SS-Divisie. Hij wierf in de Balkan tienduizenden moslims voor de SS. Zijn moslimlegioenen namen later deel aan de massamoorden op duizenden Servische partizanen, Joden en zigeuners. De Moefti nodigde regelmatig Duitse en andere radicale nationalisten bij hem thuis uit om plannen te smeden hoe de Joden het beste vernietigd konden worden. Zo ontstond er een jarenlange vriendschap tussen Arafat en Skorzeny. Verder had Arafat contacten met SS-generaal-majoor Otto Ernst Remer, die samen met oorlogsmisdadiger Alois Brunner, de rechterhand van Adolf Eichmann, in Damascus "karweitjes" opknapte voor diverse Arabische regeringen.

 

In de jaren zestig en zeventig bleken er ook nauwe contacten te bestaan tussen Duitse RAF-terroristen en de PLO van Arafat. Het was Arafat zelf die in de jaren zestig de terreurgroep van Baader-Meinhof opleidde. Hoe innig de contacten waren bleek toen de spanning in Duitsland een hoogtepunt bereikte met de ontvoering van werkgeversvoorzitter Hans Martin Schleyer. De daders eisten destijds onder meer de vrijlating van de RAF-kopstukken Andreas Baader, Gudrun Ennslin, Jan Carl Raspe en Irmgard Möller. Om hun eisen kracht bij te zetten, kaapten PA/PLO-terroristen, die samenwerkten met de RAF, een passagiersvliegtuig. Dit toestel werd later door een speciale politie-eenheid in Afrika bestormd en de passagiers bevrijd. De voormalige Duitse minister van BZ: Joschka Fischer sympathiseerde in zijn jonge jaren met de RAF-bende. De regering in Washington en de pers ontdekten in die tijd dat er sprake was van internationale samenwerking tussen de verschillende terroristische groeperingen en dat de meesten van hen werden betaald en geholpen door Moskou. Ook bestonden er nauwe contacten tussen de PLO en neonazi groeperingen. Hun gezamenlijke vijand: het kapitalistische establishment en het zionistische Israël.

 

 

Joschka_Fischer

 

Joschka Fischer

 

 

Anitisemitisme en jodenhaat

 

Antisemitisme en jodenhaat nemen hand over hand toe. Het is zelden zo duidelijk te horen geweest als op de zogenaamde antiracismeconferentie in het Zuid Afrikaanse Durban in september 2001. Deze door de VN georganiseerde conferentie was volledig in de greep van Arabische propaganda, die een diep gewortelde haat tegen Israël en het Joodse volk ten toon spreidde. Wie de berichtgeving en de walgelijke antisemitische taal heeft gehoord beseft dat dit niet zomaar een incident was, maar dat de jodenhaat tot in de hoogste regionen van de internationale samenleving is doorgedrongen. Dit ongetwijfeld tot grote vreugde van het opkomende neonazisme, de broeders in het kwaad. Er bestaan nieuwe verbindingen tussen rechts-extremisten en moslimfundamentalisten. Het antisemitisme is weer springlevend en de hele wereld wordt met dit kwaad besmet. Experts spreken van een wereldwijde toename van aanvallen op Joden en Joodse instellingen. Op 7 januari 2001 scandeerden zo’n 500 moslimextremisten uit verschillende Europese landen, anti-Israël leuzen in Den Haag. "Weg met Israël uit het Midden Oosten" stond er op de spandoeken. Deze walgelijke demonstratie werd met toestemming van politie en burgemeester getolereerd. In Nederland mogen moslims sowieso oproepen tot vernietiging van de staat Israël en roepen "Hamas, Hamas, alle kankerjoden aan het gas" zonder dat er tegen wordt opgetreden. Elders in de wereld is dat helaas vandaag niet veel anders. De Jeruzalem Post Radio citeerde de woordvoerder van het Simon Wiesenthal Centrum met de woorden: “er heerst oorlog tegen de Joden.”

 

 

david duke

 

David Duke

 

 

 

Kkk1928

 

Klan manifestatie in Washington in 1928

 

 

De Amerikaanse neonazi David Duke, bekend van zijn haatpredikingen aan het adres van het Joodse volk, was eind november 2005 in Syrië, waar hij met het nodige enthousiasme werd begroet. Duke, oud-voorzitter van de Klu Klux Klan is al tien jaar de grote man achter de internationaal opererende neonazistische organisatie Stormfront. Hij sprak in Syrië op een solidariteitsmanifestatie voor de Syrische dictator Bashar al-Assad. Volgens Duke zitten de Joden achter een complot om de wereld te overheersen. Hij beschuldigt hen ervan de architecten te zijn van de oorlog in Irak en zegt dat deze oorlog alleen maar wordt gevoerd ten behoeve van Israël. Hij noemt de Joden krankzinnige mensen, refererend aan de manier waarop ze de ‘Westoever van Palestina’ en de Golanhoogvlakte bezet houden. “het zijn Joodse fanatici, extremisten. Het zijn geen normale mensen” aldus Duke. Het Jodendom noemt hij een racistische religie. Hij sprak over het Oude Testament en het proces waarbij Jezus door de Joden werd berecht en de manier waarop zij nu mensen behandelen. Volgens Duke worden niet-Joden niet eens als mensen beschouwd. Duke’s uitspraken werden rechtstreeks door de Syrische tv uitgezonden.

 

Het zwaartepunt van Lee’s boek "The Beast Reawakens" ligt op de neonazi’s in Duitsland en hun contacten met gelijkgestemden in de Verenigde Staten. Vele organisaties en personen passeren de revue. Het is een bizarre werkelijkheid. De dubieuze contacten lopen zelfs tot in de top van de Republikeinse partij in Amerika. Ook de neonazi sympathieën voor en hun ontmoetingen met Sadam Hoessein, de Rus Wladimir Zjirinovsky en de Libische leider Ghadaffi blijven niet onbesproken. Opvallend is hun afkeer van het Amerikaanse westerse cultuurimperialisme, het communisme en het jodendom. Een opvatting die zij trouwens ook met Russische en Oost-Europese neonazi’s delen.

 

In 2002 sloten neonazi’s zich aan bij een demonstratie die was georganiseerd door zogeheten antiglobalisten. Dat zijn activisten die tijdens rellen op internationale bijeenkomsten hun ongenoegen met de armoede in de wereld tot uitdrukking brengen. In Nederland vereenzelvigen vooral GroenLinks en de Socialistische Partij (SP) zich met deze actievoerders. De neonazi’s grepen de anti-Amerikaanse betoging in oktober 2002 aan om hun haat tegen Israël te botvieren. “De zionistische lobby probeert via de aanval op Irak haar greep op de wereld te vergroten,” liet de Nederlandse Volks-Unie (NVU) weten. Tot de linkse demonstranten behoorde Jan Marijnissen van de SP. Zijn partijleden wisten dat er neonazi’s zouden verschijnen op de demonstratie, maar daar deden ze niets tegen. Ze hebben één ding gemeen: hun haat ten opzichte van de Joodse staat. Sinds 11 september 2001 dragen ze ‘Palestijnse’ vlaggen en sjaals als handelsmerk. In Italië roepen de activisten: “Wij zijn allen Palestijnen.” In maart 2002 demonstreerden in Rome 100.000 globalisten ter ondersteuning van de intifada, de ‘Palestijnse’ opstand, waarbij het vermoorden van onschuldige Israëlische burgers de doelstelling is. Een nog walgelijker incident deed zich later voor tijdens een demonstratie in Straatsburg. Toen vielen activisten een synagoge aan onder het roepen van: “Dat zijn de nazi’s!" Het internet is het ideale medium om haat te verspreiden. Wereldwijd communiceren antiglobalisten op de Indymedia’s. In verscheidene gevallen verworden deze webpagina’s tot broeinesten van Jodenhaat. Een citaat van Indymedia-Nederland: “Jammer dat Hitler zijn werk niet heeft afgemaakt." En: “Blind doen ze allemaal zielig over een paar vieze Joden die door Hitler zijn afgemaakt."

 

 

Antichrist

 

Het fascistische beest is weer springlevend en zal straks één van de steunpilaren zijn van de antichrist, het "beest " die de wereld zal teisteren, zoals nog nooit in de menselijke geschiedenis is vertoond. Hitler zou tijdens een aanval van demonische razernij een angstaanjagend visioen hebben gekregen over een komende verwoester, vele malen gewelddadiger dan zijn eigen duivelse regiem. Zoals chaos de weg bereidde voor de opkomst van Hitler, zo zal de komende chaos de antichrist ten tonele voeren. Overal zal destabilisatie heersen, ontbinding en ontwrichting. Hitler propageerde zijn 1000 jarige rijk en de antichrist zal een "eeuwig rijk" propageren. Satan zal een demonische geest in de antichrist doen komen, die hem ongekende kracht en macht zal verlenen. Hitler had zijn nazi-moordmachine ter beschikking om zijn doel te bereiken. De komende antichrist zal mede gebruik maken van het fascistische beest wat thans in de wereld ontwaakt.

 

 

Ahmadinejad_Cropped

 

Neonazi’s steunen Ahmadinejad in zijn streven Israël te vernietigen

 

 

Klu Klux Klan

 

Klu Klux Klan, Amerikaans geheim genoodschap. Deze club is in 1865 opgericht te Pulaski (Tennessee). Voor de grap reden zij ’s nachts, in witte lakens gehuld, door de stad en toen men merkte dat dit de zwarte bevolking schrik aanjoeg, werden de kleding (een witte pij met puntmuts) en de naam overgenomen door groepen zuiderlingen, die zich tegen de noordelijke bezetters verzetten (de carpet-baggers) en de zwarten verzetten. In 1867 werd de beweging georganiseerd en ex-generaal Nathan Bedford Forrest werd daarvan de leider (Grand Wizard of ‘grote tovenaar’) De Klan werd hiërarchisch gestructureerd. De leiders droegen titels als Grand Dragon, Cyclop, Titan, enzovoorts. In vele zuidelijke steden ontstonden plaatselijke afdelingen, ‘dens’ genaamd, die vaak in handen kwamen van misdadige elementen, zodat de Klan een terreurgroep werd. Forrest ontbond de beweging dan ook in 1869. In 1877 werd de Klan wegens haar niets ontziende misdaden officieel verboden. In 1915 werd de Klan in Atlanta weer in leven geroepen door de ex-methodistenpredikant William Joseph Simmons. De Klan richtte zich vanaf dat moment tegen negervrienden, joden en iedereen die niet in de VS was geboren en die niet blank, Angelsaksisch en protestant was. Zij kreeg grote politieke invloed zowel in het Noorden als in het Zuiden en in 1923 zou zij bijna 2 miljoen leden geteld hebben, maar nadat de Grand Dragon van Indiana, Stephenson, na een geruchtmakend proces werd veroordeeld wegens verkrachting en moord verliep de beweging weer en verdween uit het openbare leven. Een nieuw opleving deed zich voor in 1954 na het besluit van het Opperste Gerechtshof om de scholen te desegreren. Opnieuw begon een reeks van gewelddaden, vooral gericht tegen de zwarte bevolking. Omstreeks 1970 kwam ook aan die opleving een einde. Inmiddels is de Klan weer actief en moeten ook de Joden het weer ontgelden. (Bron: Larousse Encyclopedie Deel 14 blz. 482, Uitgeverij Scheltens&Giltay N.V. ISBN 90 6158 001 3).

 

Bronnen: Persbureau Het KNP Lienden (aflevering 592) NOS Nieuws, 28 november 2001. Israël Aktueel, oktober 2003, citaten uit artikel van Jaap de Wreede. Arutz-7 Editor, "Neo-Nazi group broken up in Germany," 29-10-2003. Simon Wiesenthal Center. http://www.wiesenthal.com

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

12 januari 2008

 

Home

 

stats count

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN