Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/5871719/Fietsers-zitten-verlegen-om-bruggen.ece

 

Fietsers willen meer bruggen in Breda

 

Wat de fietsersbond betreft, zou er een brug moeten

komen over de Chassésingel tussen Chassé Park

en de watertoren in het Wilhelminapark.

 

 

image047

 

Watertoren – Breda

(Foto: Henk Wittenbols – 1980)

 

 

BREDA - Om de ‘befietsbaarheid’ van Breda te verbeteren, is het nodig dat er diverse bruggen over de singels worden geslagen. Ook pontjes over de Mark zouden het fietsnetwerk van de stad naar een hoger plan kunnen tillen. Dat staat in het rapport “Barrières in Breda,” dat gisteren door de Fietsersbond is aangeboden aan verkeerswethouder Wilbert Willems. In het stuk constateren de verenigde fietsers dat Breda een grote hoeveelheid obstakels kent die het langzame verkeer in de weg zitten. Dat wordt voor een deel veroorzaakt omdat de stad een knooppunt is van land-, water-, en spoorwegen, maar ook vanwege het verleden als garnizoensplaats, dat een barrière als de singel verklaart. Het zijn volgens de Fietsersbond vooral de fietsende bewoners van de Belcrum, de Haagse Beemden en Prinsenbeek die tegen obstakels oplopen.

 

 

image026

 

Nijverheidssingel – Breda

(Foto: Henk Wittenbols – 1985)

 

 

De bond komt met een aantal aanbevelingen om daar iets aan te doen. Zo moet alsnog worden onderzocht of de nieuwe tunnel onder het NS-station permanent kan worden gebruikt als verbinding tussen centrum en Belcrum. Maar het meest lijken de Bredase fietsers te worden geholpen door de aanleg van diverse bruggen over het stedelijke water. Zo zouden er drie oversteken over de singel moeten verrijzen, tussen het Chassé Park en de watertoren in het Wilhelminapark, tussen Tramsingel en Nieuwe Dieststraat en van de Nieuwe Prinsenkade naar het terrein van de KMA. Die laatste optie betekent dan óók dat het terrein rondom het kasteel in ieder geval voor een deel permanent voor het publiek geopend moet worden.

 

Andere bruggen moeten geslagen worden over de Noordelijke Rondweg, tussen de Doornboslaan en Kapittelweg en over de Zuidelijke Rondweg tussen het nieuwe sportcomplex van Jeka en Heusdenhout. Over de Aa of Weerijs mag van de Fietsersbond ook nog wel een extra brug worden gebouwd zodat Princenhage en de Rith het Mastbos beter kunnen bereiken. Uit onderzoek van de gemeente Breda dat deze week is gepresenteerd, blijkt dat het aantal fietsers vorig jaar iets hoger was dan in 2007: 0,6 procent.

 

 

 

28 november 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count