Bron: www.bndestem.nl

 

Franciscus en Amphia gaan samenwerken

 

 

logo-franciscus-ziekenhuis-roosendaal

 

 

logo

 

 

ETTEN-LEUR - Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal gaat samenwerken met het Bredase Amphia op het gebied van de Intensive Care (IC). Het Franciscus Ziekenhuis heeft sinds vorig jaar ook een polikliniek in het Schoonhout in Etten-Leur. Met de samenwerking willen de twee ziekenhuizen de kwaliteit van zorg voor de patiënten in West-Brabant verbeteren. De Bredase intensive-care-specialisten gaan hun Roosendaalse collega’s ondersteunen.

 

In de praktijk komt het erop neer dat ze telefonisch overleg voeren over patiënten, gebruikmaken van hetzelfde patiëntinformatiesysteem (een digitaal systeem waarin alle patiëntgegevens staan) en ook scholing volgen. Als het nodig is, komt een Bredase intensivist naar het Franciscus in Roosendaal. Bij capaciteitsproblemen in het kleinere Roosendaalse ziekenhuis kunnen patiënten in Breda terecht op de IC-afdeling, die aan de hoogste eisen voldoet. Op een IC liggen zeer zieke patiënten bij wie de vitale functies ernstig verstoord zijn of bedreigd worden, bij voorbeeld door een ernstige infectie.

 

Om deze patiënten goed te kunnen behandelen en te bewaken is geavanceerde, dure apparatuur nodig, een goede organisatie van zorg en hooggespecialiseerd personeel. De patiënten moeten ononderbroken gecontroleerd worden en hun medicatie moet vrijwel constant worden bijgesteld of aangepast. Vaak worden de patiënten beademd.

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

 

 

2 maart 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN