image005

 

Breda is getreiter in Noord beu

 

 

h

 

De Hendrik Berlagestraat in Breda Noord, een van de straten waar problemen spelen.

 

 

BREDA - De harde kern van onruststokers in Breda-Noord wordt hard aangepakt.

 

 

De politie zal op onverwachte momenten prikacties houden door het inzetten van scooter- en biketeams, maar ook van agenten in burger. Ook gaan de buurtvaders en ‘grote broers’ elke dag de straat op om een oogje in het zeil te houden.

 

Verder worden de ouders van jongeren die permanent overlast veroorzaken, nog eens nadrukkelijk geconfronteerd met de mogelijkheid dat ze hun huis uitgezet kunnen worden als er niets verandert in het gedrag van hun kinderen. Om extra druk op de ketel te zetten, heeft de gemeente al contact opgenomen met de advocaat van woningcorporatie WonenBreburg. Dat heeft burgemeester Peter van der Velden gisteren besloten na overleg met diverse wijkbewoners en betrokken organisaties. Hij is het getreiter van de jongeren meer dan zat en wil definitief een einde maken aan het vandalisme en de criminaliteit in Breda-Noord. “De harde kernjongeren pakken we keihard aan, de meelopers gaan we extra begeleiden.” De harde kern bestaat uit een kleine groep jongens die in de wijk zelf woont, maar de groep wordt geregeld ‘aangevuld’ met jongeren uit andere delen van de stad.

 

Eerder deze maand zonden bewoners van Geeren-Noord een noodkreet naar het stadsbestuur. Met name rond de voetbalkooi en basisschool Het Kievitsnest aan de Cornelis Florisstraat loopt het de spuigaten uit. “Er is extra inzet nodig om de problemen het hoofd te bieden,” zei de burgemeester gisteren. Hij wil niet alleen harde actie. Van der Velden stelt ook voor om meer activiteiten in de wijk te organiseren, vooral in de schoolvakanties. De directie van de geteisterde basisschool Het Kievitsnest heeft laten weten te willen meewerken aan het opzetten van activiteiten voor de jeugd.

 

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

29 mei 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN