Bron: http://www.hln.be/hln/nl/962/Gezondheid/article/detail/1137563/2010/07/26/Gevaarlijke-reuzenberenklauw-verovert-Belgie.dhtml

 

Gevaarlijke reuzenberenklauw in opmars

 

 

berenklauw

 

Reuzenberenklauw

 

 

Reuzenberenklauw, een plant waarvan het sap brandwonden kan veroorzaken, is in België in volle opmars. Dat zegt de woordvoerster van de Nationale Plantentuin van België, Brigitte Vermaelen. Reuzenberenklauw gedijt vooral in de wegberm, zegt Vermaelen. “Langsrijdende auto’s en treinen helpen de zaden te verspreiden.” Eén plant verspreidt tot honderdduizend zaden en is opgewassen tegen droogte en koude. Dat verklaart waarom de reuzenberenklauw in opmars is, aldus de woordvoerster.

 

Ernstige brandwonden

Contact met de bladeren van de plant kan ernstige brandwonden veroorzaken, aangezien het sap zich in de zon op de huid als zuur gedraagt. De brandwonden ontstaan 15 minuten tot 2 uur na het contact met de plant. De plantentuin heeft al meermaals particulieren en autoriteiten gewaarschuwd voor de reuzenberenklauw.  Reuzenberenklauw kan vijf meter hoog worden en heeft bladeren tot drie meter lang. (belga/adb).

 

 

Lees ook:

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Berenklauw

 

 

 

27 juli 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN