Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/6282577/VVDer-De-Krom-Geweld-tegen-hulpverleners-niet-meer-pikken.ece

 

 

VVD’er De Krom:

“Geweld tegen hulpverleners

niet meer pikken”

 

 

paul de krom

 

VVD-kamerlid Paul de Krom: “Hier moet keihard worden opgetreden.”

 

 

 

peter-slijpen1261913322

 

Peter Slijpen: geroemd als adviseur en ambassadeur van de VVD.

 

 

Bergen op zoom - De VVD in de Tweede Kamer heeft een spoeddebat aangevraagd over het toenemend aantal bedreigingen tegen hulpverleners door met name Nederlanders van Marokkaanse komaf. Directe aanleiding daartoe vormen incidenten in onder meer het Lievensberg Ziekenhuis en ziekenhuizen in Nijmegen, Harderwijk en Tilburg waar personeel is gemolesteerd of bedreigd. “Wij pikken dit niet langer. Hier moet keihard worden opgetreden.”

 

Dat zei VVD-Kamerlid Paul de Krom zaterdag in Bergen op Zoom, waar hij te gast was op een liberale borrel in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen. Het Kamerlid wil samen met partijgenoot Fred Teeven de minister van justitie onder meer aan de tand voelen over het in hun ogen slappe optreden van de politie bij de incidenten. “We kunnen toch niet toestaan dat mensen die een ander willen helpen, worden gemolesteerd?” De politicus sprak er schande van “dat slachtoffers zo bang zijn dat ze geen aangifte durven doen.” Hij zei te hebben gehoord dat bij één van de recente incidenten de politie een belaagde hulpverlener zou hebben geadviseerd om maar geen aangifte te zijn belager doen: “Dat zou veiliger zijn.” De Krom vindt dat de minister er juist voor moet zorgen dat slachtoffers makkelijker aangifte kunnen doen. “Desnoods anoniem. Wellicht moet de wet worden aangepast.” Ook wil de liberaal dat het eenvoudiger wordt gemaakt voor werkgevers om namens gemolesteerd of bedreigd personeel aangifte te doen.

 

De Krom heeft in de Kamer de portefeuille immigratie en integratie voor zijn partij. Hij hield in Bergen op Zoom een vurig pleidooi voor een keihard optreden van bestuur, politie en justitie tegen de harde kernen van criminele straatjongeren. Daarbij richtte hij zijn pijlen met name op jongeren van Marokkaanse komaf en andere niet-Westerse allochtonen die in verhouding veel vaker van criminele feiten worden verdacht dan andere jongeren. Volgens De Krom verpesten “deze harde kernen van onverbeterlijke raddraaiers” het voor de rest: “Zij zorgen ervoor dat andere allochtonen die het hier prima doen niet van die sticker op hun voorhoofd af komen.”

 

Om de politie meer armslag te geven pleitte De Krom voor 3500 agenten extra. Een voorstel dat in goede aarde viel bij het liberale publiek in Bergen op Zoom. VVD-lijsttrekker Gert-Jan Huismans meent dat de politie in de regio capaciteit tekort komt. Dat leidde er volgens hem recent toe dat ze in het weekeinde moest kiezen “tussen een zelfmoord, ramkraak of brandstichting.” Huismans zei dat zijn partij een digitaal zwartboek heeft geopend na het incident in Lievensberg, waar een Marokkaanse familie personeel zou hebben bedreigd: “We schrikken van de vreselijke voorbeelden die we ontvangen.” Op de bijeenkomst werd vertrekkend raadslid Peter Slijpen - veertig jaar lid van de VVD - geroemd als “adviseur en ambassadeur” van de partij.

 

 

 

22 februari 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN