Bron: www.bndestem.nl

 

Gilze en Rijen dingt mee naar kunsttitel

 

 

image071

 

Een van de bekendste kunstwerken in Rijen: de margrieten aan de Europalaan.

 Het kunstwerk staat symbool voor de verbondenheid van de vier kernen van de gemeente: Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten.

(Foto: Kees Wittenbols – 2007).

 

 

RIJEN - De gemeente Gilze en Rijen is in de race voor de titel Kunststad van het jaar.

Deze titel wordt toegekend aan de gemeente die de beeldende kunst

binnen en buiten de eigen gemeentegrenzen het meest stimuleert.

 

 

Deze titel wordt toegekend aan de gemeente die de beeldende kunst binnen en buiten de eigen gemeentegrenzen het meest stimuleert. In september wordt bekendgemaakt of Gilze en Rijen bij de laatste tien kandidaten zit. De uiteindelijke winnaar wordt 20 november bekendgemaakt. Vorig jaar dong Gilze en Rijen ook al mee voor de eretitel. Destijds ging Haarlem er met de eer vandoor. Ook dit jaar heeft Gilze en Rijen geduchte concurrenten. Voor de eretitel Kunststad van het jaar 2010 zijn ook Amersfoort, Amstelveen, Bergen (Noord-Holland), Delft, Den Helder, Dinkelland, Gorinchem, Graft-De Rijp, Groningen, Haarlem, Hendrik-Ido-Ambacht, Katwijk, Maarssen, Utrecht, Venray, Vlaardingen, Vlissingen, Wijk bij Duurstede en Woudrichem in de race.

 

Gilze en Rijen benadrukt in haar deelname de gerealiseerde poosplaatsen, gevelgedichten en beeldenroute. Daarnaast heeft de gemeente een kunstcommissie en zijn er diverse kunstprojecten. Grote trots is de dit jaar gerealiseerde marktplaats voor cultuur: www.heerlijkheidvanhilsondis.nl. Deze website is een netwerk voor scholen, leraren en leerlingen. De wedstrijd Kunststad van het jaar is een initiatief van De Kunstweek. Met deze verkiezing wil de organisatie Nederlandse gemeenten stimuleren beeldende kunst onder de aandacht te brengen. De gemeente die relatief het meest doet om de belangstelling voor beeldende kunst te vergroten, krijgt de eretitel. De genomineerden worden vooral beoordeeld op het zichtbaar maken van het beleid en de nieuwe activiteiten op het terrein van beeldende kunst. Gemeente Gilze en Rijen probeert het niveau van kunst en cultuur al een tijdje naar een hoger plan te brengen. Hiervoor is een nieuwe gemeentelijke kunstnota en een speciale kunstcommissie in het leven geroepen.

 

 

Zie ook:

 

Rijen in beeld

Gilze in beeld

Molenschot in beeld

Hulten in beeld

 

 

15 augustus 2009

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel:

 

10 november 2009

 

 

Gilze en Rijen grijpt naast de titel kunststad

 

RIJEN/HAARLEM - Gilze en Rijen mag zich niet een jaar lang kunststad van het jaar noemen. Die eer gaat naar Delft. Amersfoort eindigde als tweede. De derde plaats wordt gedeeld door Vlissingen en Haarlem. Deze laatste plaats was kunststad van het jaar 2008/2009. Dit is dinsdagmiddag bekend gemaakt in Haarlem.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count