Bron: BN-DeStem

 

Goed voorbeeld

 

joint

 

 

Kijk, dat is nog eens je stad of gemeente op de kaart zetten! En dan bedoel ik dus niet het kaartje van één of andere wazige Fransoos die het noorden zoekt om hier te scoren wat hij thuis niet kan krijgen. Nee, dan bedoel ik de manier waarop Roosendaal en Bergen op Zoom deze week geschiedenis schreven, door als eersten te breken met het tot ver over onze landsgrenzen roemruchte Nederlandse gedoogbeleid. Stoer hoor! Persoonlijk vond ik al veel langer dat al dat gedoog nooit heeft gedeugd. Of je verbiedt iets, of je staat iets toe, maar niet iets er tussenin. Zachte heelmeesters, weet u wel?

 

Nou zeg ik niet dat al die coffeeshops van mij meteen dicht moeten. Niet omdat ik er zelf zo vaak kom, want ik kom er nooit, hoewel ik toch liters koffie drink. Maar ik rook al niet, dus laat staan dat ik af en toe een joint tussen mijn lippen steek. Dacht het niet. Maar mocht u dat wel willen doen, ga wat mij betreft gerust uw gang. Ik begrijp dat sommigen onder u bijzonder lacherig worden van een blowtje. Zelf lach ik ook zonder hulpmiddelen al genoeg in mijn leven, maar ik wil u uw pleziertjes niet misgunnen. Zolang u mij en anderen maar met rust laat en niet tot last bent. En dát is het hem nou juist. Veel van die drugstoeristen zorgen wél voor overlast. En daarom grijpen Roosendaal en Bergen op Zoom nu in. Begrijpelijk. Tja en wat nu hè? Waar gaat het drugsprobleem nu heen? Illegaal circuit? Oostwaarts: Etten-Leur, Breda? Hm! Zo gek is het misschien niet om het afval van hier richting Baroniestad te drijven. Per slot van rekening vingen ze daar al eerder Roosendaalse ‘afvalligen’ op: Rob Penders, Robert Maaskant, Kees Kwakman. En daar zijn ze ook niet slechter van geworden...

 

En wat dan nog? Als Breda dezelfde problemen ondervindt, die Roosendaal en Bergen op Zoom ondervonden, dan volgen ze daar toch dit ‘goede voorbeeld’ en gooien ook de coffeeshops dicht. En dan doen ze dat vervolgens ook in Tilburg, Den Bosch, Eindhoven. Net zo lang tot alle coffeeshops in Nederland gesloten zijn, behalve die in Den Haag. Wedden dat het gedogen dan rap voorbij is en er eindelijk een besluit genomen wordt over écht toestaan of definitief verbieden. In het eerste geval gooien we met een groot feest alle shops, die zich dan niet meer illegaal hoeven te bevoorraden, weer open en het tweede geval in roepen we met zijn allen: “Hup politie.” Maar er komt dan in elk geval een definitief besluit. Daar durf ik wel een stickie op te zetten.

 

 

26 oktober 2008

 

Home

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN