Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/7320664/Grote-plannen-Witte-Kerkje.ece

 

Grootse plannen met het ‘Witte Kerkje’

 

 

image007

 

Het witte kerkje, tegenwoordig in gebruik als trouwlocatie en als podium voor de maandelijkse theeconcerten.

(Foto: Kees Wittenbols – november 2006)

 

 

TERHEIJDEN - Het kerkbestuur van de Protestantse Gemeente Terheijden en Wagenberg gaat het niet-kerkelijk gebruik van het ‘Witte Kerkje’ aan de Hoofdstraat in Terheijden flink uitbreiden. Het gebouw is al enige tijd onder meer trouwlocatie voor burgerlijke huwelijken. Ook muziekgezelschappen treden er af en toe op en er worden exposities gehouden in het meer dan tweehonderd jaar oude pand. Het bestuur wil nu ook onderdak gaan bieden aan niet-kerkelijk gebonden uitvaarten, vergaderingen, lezingen/symposia en door cateraars verzorgde diners. De opbrengsten gaan naar de kas van de protestantse gemeente om het onderhoud van het monumentale gebouw te betalen.

 

Met het thema “Witte Kerkje Terheijden: Ongelooflijk wat er kan” gaat het bestuur van de Stichting Vrienden van het Witte Kerkje het gebruik promoten. “Het gebouw is voor veel activiteiten te huur,” aldus bestuursleden Jan Buijs en Jan Vonk. “Wel of niet geloofsgebonden speelt daarbij geen rol; als er maar respectvol met het gebouw wordt omgegaan.” Om meer naamsbekendheid te creëren is in ieder geval alvast een stand geregeld tijdens de trouwbeurs op 10 oktober in de Grote Kerk te Breda. Vonk: “Dat doen wij samen met partycentrum “Ons Thuis uit Terheijden” en de fotograaf Mirjam Schrauwen. Wij willen zoveel mogelijk samenwerken met lokale ondernemers.”

 

Belangrijke punten die de stichting naar voren gaat brengen om het ‘Witte Kerkje’ te promoten zijn goede bereikbaarheid, de aanwezigheid van voldoende parkeerplaatsen in de omgeving en het feit dat er veel mogelijk is op het gebied van inrichting en catering. Buiten de promotie-activiteiten staat er ook een forse uitbreiding van het gebouw op het programma. Buijs: “De ruimte van de consistorie wordt uitgebreid. Er komen een vergaderlokaal en extra toiletten, ook geschikt voor mindervaliden. De uitbreiding zorgt voor zo’n honderd vierkante meter extra aan gebruiksruimte.” www.vriendenvanhetwittekerkje.nl.

 

 

 

Zie ook:

 

Terheijden in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

22 september 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count