Bron: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/6084242/Halderberge-heeft-nu-eindelijk-een-eigen-team-voor-de-Roparun-2010.ece

 

Halderberge heeft nu ook een eigen team

voor Roparun 2010

 

 

roparun

 

 

HOEVEN - De blauwe T-shirts zijn in de maak, de hardlopers trainen en sponsors worden gezocht. Het nieuwe Roparunteam Halderberge-Hoeven is in voorbereiding op de 530 kilometer lange estafette tussen Parijs en Rotterdam. “Wij zijn zo blij dat we mee mogen doen. Aan het evenement worden 275 teams toegelaten, de deelnemers van vorig jaar hebben voorrang. Wij stonden 46e op de wachtlijst, gelukkig kwamen er vijftig plekken vrij,” lacht Francien de Boeck uit Hoeven. Zij zat vorig jaar met vier anderen in het begeleidingsteam van een groep lopers uit Veldhoven.

 

De echtgenoten André de Boeck en Hans Oonincx kwamen kijken bij de doorkomsten in Hoogerheide, Ossendrecht, Bergen op Zoom en bij de finish in Rotterdam. “Daar raakten wij zo bevangen door de sfeer van het evenement, dat we zelf een team wilden samenstellen,” zegt André. Volgens Hans Oonincx was het team in een mum van tijd samengesteld. “De acht lopers hadden we zo, net als de fietsers, chauffeurs, cateraars en fysiotherapeuten. Iets meer dan de helft komt uit Hoeven, de rest uit Etten-Leur, Bosschenhoofd, Oudenbosch en Oud Gastel.”

 

André de Boeck vindt het niet vreemd dat er veel animo voor is. “Het is sportief een heel mooie uitdaging. De ziekte kanker treft iedereen, persoonlijk of in een directe leefomgeving van familie, vrienden of werk. Wij brengen geld bijeen om die rotziekte uit te bannen en om de mensen die zijn getroffen door kanker een beter leven te geven.” In de voorbije achttien edities bracht de Roparun in totaal 35 miljoen euro op voor zorg aan mensen met kanker. Wat daar vanuit team 248 “Halderberge-Hoeven” bij komt, is niet duidelijk. “We moeten per persoon honderd euro inschrijfgeld betalen en samen duizend loten à 2,50 euro verkopen. Verder houden we op 14 maart een benefietconcert met 100 Procent en de band van Muzikaèl in Bovendonk. We vragen vijf euro entree en Muzikaèl treedt in Roosendaal op 28 maart op in winkelcentrum Roselaar, waar we loten en balpennen verkopen.” De lopers zijn flink in training voor de enorme afstand die in een dubbele estafette wordt afgelegd. Het achttal wordt in twee groepen verdeeld. Van het viertal dat loopt, legt iemand steeds twee kilometer af, terwijl de drie anderen zes kilometer rusten. Na 56 kilometer lossen de viertallen elkaar af. De Roparun is van 22 tot en met 24 mei.

 

 

Lees ook:

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Roparun

www.roparun.nl

 

 

Zie ook:

 

Oudenbosch in beeld

Hoeven in beeld

Oud Gastel in beeld

Stampersgat in beeld

Bosschenhoofd in beeld

 

 

14 januari 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN