Bron: www.bndestem.nl

 

Hebt u ook meegelopen

met de Avondvierdaagse?

 

 

avondvierdaagse072

 

 

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik geen liefhebber ben van de Avondvierdaagse. Maar ja, met een kind op de basisschool is er geen ontsnappen aan, dus daar ga je dan. Op weg voor een rondje Mastbos. Net als vorig jaar. En het jaar daarvoor. En daarvoor... “Ach, je doet het voor de kinderen,” is een veelgehoorde verzuchting. Maar het is ook wel weer leuk om te zien wat er allemaal om je heen te doen is. Openlijk flirtende papa’s en mama’s, die even zonder hun echtgenoten aan de wandel zijn. Er doen zich mooie kansen voor tijdens de Avondvierdaagse.

 

Soms pik je bizarre gesprekken op: “Gaat het nu echt zo slecht met die zaak van jou?” De moeder aan wie de vraag wordt gesteld trekt wit weg. Tja, misschien is de Avondvierdaagse ook niet het meest voor de hand liggende moment om een failliete boedel aan de orde te stellen. Het deelnemersveld valt, qua volwassenen, in twee delen uiteen. Aan de ene kant zijn er de ouders die elkaar al een tijdje kennen en dus gezellig babbelend de afstand afleggen.  De andere categorie bestaat uit personen die het evenement meer als verplichting beschouwen. Die voelen zich behoorlijk bekeken op de Ginnekenmarkt, waar jonge, kinderloze stelletjes zich vergapen aan de ellenlange rij papa’s en mama’s die moeizaam vooruit stakkeren met hun joelende nageslacht om zich heen. Het wandeltempo kan ook tot frictie leiden. Niets is zo inspannend dan een uur of anderhalf net iets onder je eigen tempo voort te sleffen. “Maar ja, je doet het voor de kinderen, hè.” Ja, de kinderen. Die worden halverwege het traject bevoorraad met nieuwe Hero- of Van Melle-producten, die nog boller van de suiker staan dan vorig jaar. De ouders? Die krijgen niks.

 

Deze week liep de Avondvierdaagse parallel aan een soort politieke Driedaagse. Drie raadscommissies in drie dagen tijd. Gelukkig krijg je in de raadzaal wél een versnapering in de vorm van een kopje koffie of thee. Ook staat er een kan water klaar en als het echt laat wordt tappen ze een glaasje jus d’orange of cassis. Maar dat tempo... Zoooo traag. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik geen groot voorstander ben van de Avondvierdaagse. Maar ik zou hem fluitend en glimlachend uitlopen, als ik hem kon inruilen voor die verschrikkelijke Raadsdriedaagse. Drie commissies in drie dagen? Dat is nog erger dan het lopen van de marathon in vette smog. En volgende week is er wéér een.

 

 

Citaten:

 

Commissievoorzitter Ine van Hasselt houdt Boy Boer (Leefbaar Breda) kort:

 

“Ho, nee, nee! Eén termijn is al genoeg!”

 

Arend Hardorff (PvdA) wil even een misverstand, dat leeft bij Boer, uit de wereld helpen:

 

“Nee, u bent niet mijn geestelijk vader.”

 

Wethouder Marja Heerkens zoekt steun bij haar collega Henk Snier, maar die geeft geen krimp.

 

“De wethouder Financiën blijft neutraal kijken.”

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

 

16 mei 2009

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN