http://www.bndestem.nl/regio/breda/7753333/Fietspad-Aa-of-Weerijs.ece

 

Het fietspad langs de Aa of Weerijs

 

 

image093

 

De AA of Weerijs bij de Watermolenstraat – Rijsbergen

(Foto: Kees Wittenbols – 16 maart 2009)

 

 

BREDA / RIJSBERGEN - De Fietsersbond maakt zich hard voor een fietsroute langs de Aa of Weerijs, van de Belgische grens, via Zundert naar Rijsbergen. De bond wil dat de fietsroute wordt opgenomen in het provinciale inrichtingsplan Weerijs-Zuid.

 

Er ligt al een fietsroute langs rivier de Mark, van de Belgische grens tot aan de stad. De fietsersbond vraagt zich af waarom er dan geen fietstracé langs de Aa of Weerijs kan komen. “Fietsen heeft de toekomst en wordt alom gepromoot. De nieuwe staatssecretaris van Milieu en Infrastructuur, Joop Atsma (CDA), heeft onlangs nog een nota geschreven met 45 aanbevelingen voor fiets-stimuleringsbeleid. Een belangrijke aanbeveling is de aanleg en verbetering van fietsverbindingen,” aldus de bond.

 

 

image065

 

De AA of Weerijs bij de Voorste Schaapsdijk – Zundert

(Foto: Kees Wittenbols – 11 juni 2010

 

 

De provincie heeft, vervolgt de Fietsersbond, voor haar beleid “fiets in de versnelling” ook de hoogste versnelling gekozen. “Dat betekent dat je in deze inrichtingsplannen al het mogelijke moet doen het fietsen te faciliteren.” Bewoner en natuurliefhebber Piet Stoof vraagt de VVD-fractie in Breda per brief in te grijpen. “Er ligt een juweel van een fietspad langs de Mark. Maar de Aa of Weerijs krijgt van de bestuurscommissie Weerijs-Zuid hoogstens een fietspad over de rivier in plaats van erlangs. Bestaande korte fietspaden niet meegerekend. In deze tijd van vergrijzing en sterke toename van recreatief fietsen, moet het streven zijn om net als bij de Mark een meanderend fietspad aan te leggen langs de Aa of Weerijs. Welke tegenkrachten een rol spelen is mij al jaren onduidelijk.” Als er toch een schouwpad wordt aangelegd langs de Aa of Weerijs, kan direct een fietspad meegenomen worden, aldus de bewoner.

 

 

 

Zie ook:

 

Rijsbergen in beeld

Zundert in beeld

Het fietspad langs de Mark

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

7 december 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count