Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/5916810/We-zijn-overgeleverd-aan-de-goden.ece

 

“Het gaat de Steenbergse politiek

alleen maar om de euro’s”

 

“We zijn overgeleverd aan de goden”

 

 

Bewoners van de Fijnaartse Kwartiersedijk, Annemieke Olmer met dochter Luna, Eric van Tuijl en Fans van de Burgt,

maken zich grote zorgen over de komst van zware industrie in de Dinteloordse polder bij de suikerfabriek.

 

 

image018

 

De suikerfabriek

(Foto: Kees Wittenbols – juni 2007)

 

 

DINTELOORD/FIJNAART – “Het gaat de Steenbergse politiek alleen maar om de euro’s, om de geldopbrengst van al die kassen en industrie bij de suikerfabriek. Maar dat wij straks 365 dagen per jaar in de herrie zitten, telt niet. We zijn overgeleverd aan de goden.” De bewoners van de Fijnaartse Kwartiersedijk, die op een steenworp afstand wonen van Suiker Unie Dinteloord, worden er moedeloos van. “De discussie spitst zich altijd toe op het kassencomplex. Maar vergeet niet dat er ook heel veel nieuwe industrie komt, zware industrie welteverstaan. Wij hoeven straks niet meer met open ramen te slapen,” zegt een verontruste Jacqueline van Wensen.

 

Vorige week trok zij namens de bewoners van de Kwartiersedijk de stoute schoenen aan, stapte de Steenbergse raadzaal binnen en sprak het college en de gemeenteraad toe. Die maken zich volgens Van Wensen eerst en vooral druk over de miljoenenopbrengst van het geplande Agro Food Cluster. “Maar de impact van al die plannen voor onze leefbaarheid? Ho maar. Je wordt gewoon weggestuurd bij het gemeentehuis.” Dijkbewoners zoals Van Wensen en Annemieke Olmer hebben er naar eigen zeggen zelf voor gekozen om in de buurt van een suikerfabriek te wonen. “Maar dat wil toch niet zeggen dat we de komst van nog veel meer fabriekstorens vanzelfsprekend moeten vinden?,” aldus Olmer, die hemelsbreed op zevenhonderd meter van de suikerfabriek woont. Van Wensen kreeg vorige week van CDA-raadslid Lian Korst de vraag terug hoe de bewoners zo zeker weten dat hun veel overlast boven het hoofd hangt.

 

“Alsof de gemeenteraad dat wél weet,” kaatst Van Wensen de bal terug. “Natuurlijk is nog niet duidelijk welke bedrijven zich hier gaan vestigen. Maar in de milieu- effectrapportage wordt wel degelijk de deur opengezet voor zware bedrijvigheid die vergelijkbaar is met de Suiker Unie. Nu ondervinden we enkele maanden per jaar hinder van de bietencampagne. Straks gaat de overlast het hele jaar door.” Donderdag neemt de Steenbergse gemeenteraad een definitief besluit over het AFC.

 

 

Zie ook:

 

Dinteloord in beeld

Fijnaart in beeld

Steenbergen in beeld

 

 

 

8 december 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN