Bron: http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/7890628/Het-is-leuk-en-hip-aan-Leurse-haven.ece

 

“Het is leuk en hip aan de Leurse haven”

 

 

image062

 

Het nieuwe Turfschip aan de Leurse Dijk

(Foto: Kees Wittenbols – 16 april 2010)

 

 

Daan van Opstal van de woningstichting en Richard van Dommele van Het Turfschip

in wat zij dé ontmoetingsplek van Etten-Leur noemen.

(Zie link bovenaan)

 

De sportzaal gaat zondag open.

 De overige verenigingen die in het Turfschip huizen moeten wachten tot na carnaval.

 

 

ETTEN-LEUR - Dé sleutel is in dit geval een doos vol sleutels. Het gaat dan ook om het gloednieuwe Turfschip aan de Leurse Dijk, dat Woonstichting Etten-Leur (WEL) heeft opgeleverd. “Dit doen we voor heel Etten-Leur. Het Turfschip is de ontmoetingsplaats bij uitstek,” zegt directeur-vastgoed Daan van Opstel van WEL. En Richard van Dommele, algemeen-directeur/bestuurder van Het Turfschip, zet de doos met sleutels als bewijslast op tafel. Komende zondag hebben zaalvoetballers en korfballers de primeur. Zij nemen de sporthal in gebruik die slechts een onderdeel is van het sprookjesachtige complex aan de Leurse haven. Dat bevat verder een theater-, congres-, feestzaal met 380 stoelen, foyer, restaurant, café De Gasterij, terras, acht hotelkamers, grote feestzaal, elf andere zalen of vergaderruimten. De deuren van het nieuwe ‘schip,’ dat het oude aan de Lange Brugstraat vervangt, gaan onmiddellijk na carnaval (van 5 tot 9 maart) open voor alle niet-sporters. Nog voor die tijd - in de laatste twee weekeinden in januari en alle weekeinden in februari - zijn er rondleidingen voor iedereen van binnen en buiten Etten-Leur. “Dan treden er ook artiesten op en is er van alles en nog wat te doen. We gaan de publieksstroom van de Markt en het Raadhuisplein omleiden naar de Leur. We laten zien dat het leuk en hip is aan de Leurse haven,” zegt Van Dommele.

 

Het Turfschip is de gratis thuishaven van veertig Etten-Leurse verenigingen, van bridge- en biljartclubs tot koren en toneelverenigingen. Dan zijn de twintig sportclubs, die vanaf komende zondag terecht kunnen in de hal, níet meegerekend. Maar in het ‘schip’ gymmen ook de leerlingen van brede school De Pijler, kunnen senioren vanuit het naastgelegen complex via een speciaal daarvoor aangelegde brug naar binnen, hebben de zorgverleners van Avoord een bruggenhoofd, zijn commerciële feesten en partijen, is kortom iedereen en alles thuis. Van Dommele schat dat het bezoekersaantal van 175.000 per jaar in de oude accommodatie op gaat lopen naar 350.000.

 

Met de opening komt een eind aan vijftien jaar plannen maken. De nieuwbouw, die 13,6 miljoen euro heeft gekost, is in het vizier gekomen toen WEL aanhaakte. “Dit is onze sociaal-maatschappelijke taak,” aldus Van Opstal. Hij en Van Dommele geven zo trots als een pauw een rondleiding, wijzen onder meer op de led-verlichting. “Kijk, er zitten ramen in het ketelhuis. Dit is een heel vrolijk, industrieel ontwerp,” meent Van Opstal.

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

 

31 december 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count