Bron: http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/6143581/Stevige-concurrent-van-De-Nobelaer.ece

 

Het Turfschip wordt een grote concurrent

van De Nobelaer

 

 

image002

 

Een artist-impression van het nieuwe Turfschip

 

 

Directeur Richard van Dommele is trots op het megacomplex dat aan de Leurse haven verrijst.

 “We worden op alle gebieden een concurrent van De Nobelaer.”

 

 

ETTEN-LEUR - Nu het werk aan de nieuwbouw van Het Turfschip in hoog tempo vordert, wordt het steeds duidelijker dat de Leurse Haven vanaf september ‘the place to be’ is. Je houdt ervan of niet, maar zeker is dat de uitstraling van het nieuwe evenementencomplex een grote beeldbepalende invloed heeft. “Sommige mensen vinden het prachtig en anderen vinden het net de Efteling, maar een ding is zeker: als je dit gebouw een keer gezien hebt, vergeet je het nooit meer,” zegt directeur Richard van Dommele, terwijl hij naar de kantelen op het dak kijkt en naar de metershoge lichtgebogen raampartijen wijst. Het nieuwe Turfschip dat in september zijn deuren opent, heeft qua uiterlijk een industriële sfeer meegekregen.

 

Van Dommele: “Dat sluit mooi aan bij de architectuur van de gebouwen aan de overkant,” zegt Van Dommele, onder meer doelend op restaurant De Ster. Niet alleen de buitenkant van het 6200 vierkante meter tellende complex is indrukwekkend. Een wandeling door de grote hallen, vergaderruimtes, sporthal, foyer, de theaterzaal (380 stoelen), het grandcafé, het restaurant, het toekomstige terras en de acht hotelkamers - allemaal in aanbouw - leert dat De Nobelaer er een geduchte concurrent bij krijgt. Van Dommele: “We zullen wel moeten. Ons budget is krap, dus we zullen elkaar op alle gebieden gaan beconcurreren. Het is duidelijk dat wij Youp van ‘t Hek niet kunnen halen. Ik denk ook niet dat we De Nobelaer in de wielen moeten rijden met allerlei theaterproducties, maar het amateurtoneel, feesten en diverse muziekoptredens kunnen moeiteloos bij ons geplaatst worden.” Van Dommele heeft daarnaast hoge verwachtingen van de vergaderfaciliteiten in het nieuwe gebouw. “We hebben laten onderzoeken hoe groot de behoefte is aan vergaderzalen en het blijkt dat het hier in de regio dun gezaaid is wat geschikte ruimtes betreft. Hier kunnen bedrijven met gemak hun jaarvergadering houden. De ruimtes zijn groot genoeg voor een feest, receptie of congres. Daarnaast kun je terecht in het grandcafé en het restaurant.” Ook het uitzicht op de rustieke molen, het water en de mooi opgeknapte havenpanden aan de overkant zijn pluspunten die Van Dommele graag uitvent. “Er komt een knip in de Leurse Dijk. Hier leggen we een terras aan dat grenst aan de waterkant. Daar zit je straks heerlijk.” De directeur wil wel benadrukken dat Het Turfschip, ondanks zijn chique uitstraling, een echt Leurs centrum moet worden.

 

Als het nieuwe Turfschip in september zijn deuren opent, “blijft het centrum met beide benen in de Etten-Leurse samenleving staan,” stelt Richard van Dommele. “Er zitten nu 52 Etten-Leurse verenigingen in het oude Turfschip. Die gaan allemaal mee naar de nieuwbouw. Het is hier natuurlijk anders in zo’n groot nieuw gebouw, maar we zetten alles op alles om de oude Turfschipsfeer vast te houden.” Het Turfschip wil ook aansluiten bij allerlei evenementen. Van Dommele: “De stichting Adriaan van Bergen had vorig jaar een probleem met de locatie van de grote tent. Als Het Turfschip klaar is, kunnen ze best bij ons onderdak vinden. Op die manier willen we midden in de samenleving blijven staan.” Dat geldt ook voor het personeelsbeleid. “We hebben nu 45 mensen in dienst. Dat moeten er ongeveer honderd worden. Het gaat om horecamensen, maar ook allerlei andere ondersteunende werkzaamheden bijvoorbeeld voor de hotelkamers. We willen dat sociaal invullen. Het moet een mix worden van jonge en wat oudere werknemers,” aldus de directeur. www.hetturfschip.com.

 

 

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

 

 

26 januari 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN